Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα χαράτσια

Ο λαός με τη δράση του έχει δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει τα αντιλαϊκά σχέδια

Με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, όσων, για διάφορους λόγους δεν έχουν πληρώσει ή δε θα πληρώσουν στο μέλλον το χαράτσι στα ακίνητα, απείλησε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομιών Ευ. Βενιζέλος, στέλνοντας έτσι μήνυμα ότι η συγκυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το σύνολο των καταιγιστικών αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού έλαβε με την τρόικα τον τελευταίο χρόνο.

Με δηλώσεις του χτες στον «Αντέννα», κληθείς να σχολιάσει την εμπλοκή της ΔΕΗ στην είσπραξη του χαρατσιού στα ακίνητα, είπε ότι «μπορεί να υπάρχουν έμμεσα μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, αλλά ας μην μπούμε σε μια συζήτηση νομικού χαρακτήρα...».

Την ίδια απειλή, με προφανή στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να αποδεχτούν και να πληρώσουν ένα άδικο και βάρβαρο μέτρο, είχε εκτοξεύσει και πάλι ο υπουργός Οικονομικών, τις πρώτες μέρες επιβολής του μέτρου, όταν και εκδηλώθηκαν οι πρώτες λαϊκές αντιδράσεις.

Για το ίδιο πάντα θέμα, ανέφερε, ότι όταν δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας «θα τη μάθουμε και φυσικά η Διοίκηση θα συμμορφωθεί». Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το ΣτΕ, έκρινε συνταγματικό μεν το μέτρο για τη φορολογία των ακινήτων, αλλά αντισυνταγματική την εκχώρηση δικαιώματος στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, υποκριτικά ισχυρίστηκε ότι « η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα σε κανέναν και δεν έκοψε το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό για λόγους μη καταβολής του ειδικού τέλους», ενώ ισχυρίστηκε ότι «εγώ προσωπικά έχω δώσει εξ αρχής πολλές φορές την εντολή στη Διοίκηση της ΔΕΗ, να μην κόψει το ρεύμα σε κανένα, εφ' όσο για λόγους ανάγκης, για λόγους αδυναμίας δεν καταβάλει το ειδικό τέλος». Παράλληλα, ζήτησε «απ' όσους έχουν την οικονομική άνεση να πληρώσουν και δεν πληρώνουν» να μην κρύβονται πίσω από το φτωχό, τον ανήμπορο και τον ανάπηρο...

Στην πραγματικότητα, καμία αλλαγή θέσης επί τον ευνοϊκότερο, δεν υπάρχει ούτε από τον υπουργό Οικονομικών, ούτε και από την συγκυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί, τη στιγμή που ο Ευ. Βενιζέλος, εντελώς υποκριτικά, πήρε «υπό την προστασία του» τους φτωχούς και τους ανήμπορους, το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των μικροϊδιοκητών ακινήτων, τόσο με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, όσο και με την ενοποίηση μίας σειράς φόρων στα ακίνητα, σε ένα νέο υπερφόρο.

  • Από την πλευρά της ΔΕΗ, δηλώνεται ότι «δεν έχει κόψει ποτέ το ηλεκτρικό ρεύμα για το τέλος ακινήτων, παρά μόνο για χρονίζουσες οφειλές και ούτε σχεδιάζει να το κάνει μετά την απόφαση του ΣτΕ».
  • Σε τρίωρη κινητοποίηση προχώρησαν χτες το πρωί στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Κηφισιά πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και των Συλλόγων Γυναικών Κηφισιάς, Μελισσίων, Πεύκης και Διονύσου. Με την αγωνιστική τους παρουσία, αφού κατέθεσαν τους πληρωμένους λογαριασμούς χωρίς το χαράτσι για τα ακίνητα, απαιτώντας παράλληλα η ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό, σε κανένα μικρομάγαζο, κατάφεραν να μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν στο ταμείο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Παράλληλα, μοίραζαν ανακοινώσεις στον κόσμο με τις οποίες τον καλούσαν να μην πληρώσει το χαράτσι, καθώς και να αγωνιστεί συνολικά για τα δικαιώματά του που καταστρατηγεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ(2012-09-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-02-17 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της δράσης ενάντια σε χαράτσια - διακοπή ηλεκτροδότησης(2011-12-24 00:00:00.0)
ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΑ(2011-12-23 00:00:00.0)
Να σταματήσει η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων(2011-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ