Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάντηση στην κρίση του συστήματος είναι η ανατροπή του

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Κολωνό με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό έγινε την Κυριακή

Από τη συγκέντρωση της Κυριακής
Από τη συγκέντρωση της Κυριακής
Σε μια μαζική συγκέντρωση στον Κολωνό στην Αθήνα μίλησε την Κυριακή ο Νικος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος, ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται σήμερα η λαϊκή οικογένεια, τη γενικότερη επίθεση που δέχονται εργατική τάξη/αυταπασχολούμενοι/μικρομεσαία αγροτιά από συγκυβέρνηση/ΕΕ την πολιτική που πρεσβεύουν συνολικά τα κόμματα του ευρωμόδρομου, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θεωρoύν μονόδρομο την ΕΕ, το χρέος και τη λεγόμενη οικονομία της αγοράς, γι' αυτό και δεν μπορούν να δώσουν καμία λύση στην κρίση του συστήματος, γι' αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία του ΚΚΕ μαζί τους.

Προειδοποίησε ότι πηγαίνοντας για εκλογές θα κλιμακωθεί η επίθεση στο ΚΚΕ, θα στηθεί σκηνικό ιδεολογικής χειραγώγησης, αποπροσανατολισμού της λαϊκής οργής, εγκλωβισμού της λαϊκής ψήφου σε επιλογές - κόμματα ανώδυνες για το σύστημα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε σε δυνάμωμα της δουλειάς για οργάνωση των εργαζομένων σε όλους τους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές, να αναδειχτεί γιατί ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει το χρέος, να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα άλλης τάξης (της εργατικής) στην εξουσία.

«Σήμερα», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, «η απάντηση στην κρίση του συστήματος είναι η ανατροπή του, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής που παράγουν τον πλούτο, κεντρικό σχεδιασμό, εργατική λαϊκή εξουσία, ώστε να ζει ο λαός καλύτερα με ένα συνεχώς βελτιούμενο επίπεδο, και υπάρχουν αντικειμενικά στην Ελλάδα του 2012 οι συνθήκες για να γίνει αυτό». Ακολούθησε πλούσια συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ