Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Αγωνιστικά μπλόκα την Παρασκευή

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Η αδήριτη ανάγκη να πυκνώσουν τα αγωνιστικά μπλόκα που στήνει την Παρασκευή 9 Μάρτη στην Ηπειρο η ΠΑΣΥ, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», προβάλλει περισσότερο από ποτέ για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και εργαζόμενους.

Η σύσκεψη που συνδιοργάνωσαν στα Γιάννενα το προηγούμενο Σάββατο οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ηπείρου και το Σωματείο Εργαζομένων της «ΔΩΔΩΝΗΣ», επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το φιάσκο αποπροσανατολισμού, ότι ουσιαστικά επιδιώκουν να βάλουν φρένο στην πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Σε πλήρη σύμπνοια, όλοι τους, μαζί με το πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, την κρατική τοπική διοίκηση, την ίδια ώρα που η ανάγκη οργάνωσης της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ προβάλλει επιτακτικά πρόκριναν την αναβολή της διαδικασίας του διαγωνισμού από την ΑΤΕ για να κατατεθεί «ηπειρώτικη πρόταση» που αφορά την σύσταση εταιρείας λαϊκής βάσης. Καλούν δηλαδή τους μικρομεσαίους παραγωγούς που αγκομαχούν, δίνουν μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό μάχη για την επιβίωση, για να τα βγάλουν πέρα, να «τσοντάρουν» από το υστέρημά τους για να χτυπήσουν στο διαγωνισμό την εξαγορά των μετοχών της ΑΤΕ και να επικρατήσει έτσι η «ηπειρώτικη πρόταση».

Πρόκειται για «παλιές» συνταγές ευρείας λαϊκής εξαπάτησης που προβάλλονται για ακόμη μια φορά ώστε να εξυπηρετηθεί η στρατηγική του κεφαλαίου για την ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», όπως έγινε άλλωστε και στο παρελθόν σε άλλες επιχειρήσεις. Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, οι εργάτες της περιοχής όχι απλά δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τέτοιες συνταγές «λαϊκού καπιταλισμού» αλλά πρέπει να τους γυρίσουν συνειδητά την πλάτη. Να καταδικάσουν αποφασιστικά κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με όποιο όνομα και αν ντύνεται αυτή (εταιρεία λαϊκής βάσης, ηπειρώτικα χέρια κλπ.), αφού η ουσία αυτής της συζήτησης δεν αφορά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, το εργασιακό καθεστώς για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, την ποιότητα και την τιμή για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προμηθεύεται η λαϊκή οικογένεια, αλλά το αν ο «αγοραστής» θα είναι ηπειρώτης κεφαλαιοκράτης ή αλλοδαπός κεφαλαιοκράτης! Σε κάθε περίπτωση, κεφαλαιοκράτης, με κριτήριο το κέρδος του και την αύξησή του και όχι τις λαϊκές ανάγκες και την κάλυψη τους.

Τέρμα πια στις αυταπάτες. Ολοι στα αγωνιστικά μπλόκα της ΠΑΣΥ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», στο Κόμβο της Φιλιππιάδας και στον Κόμβο της Εγνατίας (στα Γιάννενα), την Παρασκευή 9 Μάρτη και ώρα 11.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ