Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά φροντιστήρια με απόφαση του συλλόγου τους, του ΣΕΦΙΕ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων προγραμματίζονται σήμερα και σε άλλες 5 πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Αγρίνιο και Αλεξανδρούπολη), στο πλαίσιο του συντονισμού της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, για τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης - Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΦΙΕ), παρουσιάσθηκε η άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και το πλαίσιο πάλης που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις, ενώ καταγγέλθηκε ο προδοτικός ρόλος της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΙΕΛΕ).

Οπως σημειώθηκε, μόνο στη Θεσσαλονίκη, λειτουργούν 238 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και 466 ξένων γλωσσών. Σε αυτά εργάζονται περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί. Στους χώρους δουλειάς κυριαρχούν η ανασφάλεια, η απλήρωτη εργασία, η μερική απασχόληση, η εργασιακή περιπλάνηση, το ωρομίσθιο, η εργοδοτική τρομοκρατία. Σχεδόν παντού οι εργοδότες καταστρατηγούν τη ΣΣΕ και με εμπροσθοφυλακή τις μεγάλες «επιχειρήσεις», προωθούν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών από 20-30% στο ωρομίσθιο των 11,09 ευρώ μεικτά.

Ο ΣΕΦΙΕ διεκδικεί ενιαία κλαδική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και τα ξενόγλωσσα με ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Βασικό μηνιαίο μισθό 1.600 ευρώ καθαρά για όλους για πλήρες πρόγραμμα 21 ωρών τη βδομάδα ή 18 ωρών τη βδομάδα για τα ξενόγλωσσα. Κατοχύρωση της πλήρους σταθερής απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους μήνες του έτους. Αύξηση του αριθμού τριετιών για το επίδομα πολυετίας. Κατοχύρωση των αργιών και της οικονομικής απολαβής από αυτές, κατοχύρωση των υπερωριών, κλπ. Ειδικά για τους άνεργους εκπαιδευτικούς διεκδικεί επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία και αναλογικά για τους ημιαπασχολούμενους.

Το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της προσπάθειας συντονισμού της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων («Βύρωνα» Αθήνας, ΣΙΕΛ Λάρισας, ΣΙΕΛ Αχαΐας, ΣΙΕΛ Αγρινίου, ΣΙΕΛ Θράκης, Κεφαλονιάς) που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη που έγινε το Φλεβάρη, προγραμματίζουν απεργιακούς αποκλεισμούς σε μεγάλους χώρους δουλειάς, διοργάνωση μαζικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, μετά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης ενιαία παλεύουν για τη δημιουργία σωματειακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς με στόχο να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις και διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική κινητοποίηση με αίτημα την ανάκληση απολύσεων τριών εκπαιδευτικών(2023-09-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για ανάκληση απόλυσης εκπαιδευτικών(2023-07-05 00:00:00.0)
Διεκδικούν αξιοπρεπή σύμβαση εργασίας(2014-10-10 00:00:00.0)
Συντονίζονται για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων(2014-07-08 00:00:00.0)
Συντονίζουν και κλιμακώνουν τη δράση τους(2012-03-09 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί(2012-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ