Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τους βολεύει η χρήση και η εξάρτηση από ναρκωτικά

Εκδήλωση - συζήτηση στην Πετρούπολη, με ομιλητή τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για το επικίνδυνο νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών»

«Οδηγούν σε νομιμοποίηση των ναρκωτικών και όχι σε αποποινικοποίηση. Το θέμα δεν είναι νομικό, αλλά βαθύτερα πολιτικό, κοινωνικό, ιστορικό, πολιτισμικό. Στοχεύουν να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού οι αιτίες που γεννούν τη χρήση και να υπάρξει ανοχή στη διάδοση του φαινομένου». Ξεκινώντας με την παραπάνω ουσιαστική επισήμανση που αφορά το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών», ο Παναγιώτης Κατηφές, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ ανέλυσε - κατά τη διάρκεια της πλούσιας σε προβληματισμό συζήτησης που διοργάνωσαν προχτές Κυριακή στην Πετρούπολη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ - ένα προς ένα τα βασικά ιδεολογήματα που συνοδεύουν το νομοσχέδιο και προπαγανδίζουν από κοινού αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, αναδεικνύοντας τις άμεσες διεκδικήσεις που θέτει το ΚΚΕ κόντρα στο πρόβλημα των ναρκωτικών.

«Σήμερα, τόνισε, η κυβέρνηση με στήριγμα το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ προωθούν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Εξάλλου έχουν ήδη δώσει το στήριγμά τους όταν στις επιτροπές της ΕΕ ψήφιζαν τις στρατηγικές της για τα ναρκωτικά, αλλά και όταν όλοι μαζί από κοινού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ ψήφισαν στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής ότι η χρήση των ναρκωτικών είναι "αυτοπροκαλούμενη χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος"(...) Η ουσία είναι ότι τους βολεύει η χρήση και η εξάρτηση από ναρκωτικά γιατί καταστρέφει τη δυνατότητα να γνωρίζει ο άνθρωπος τη θέση του μέσα στην κοινωνία και με βάση τη θέση του αυτή να δρα συνειδητά».


Μίλησε για «εκστρατεία που έχει στηθεί για να δημιουργήσει μια κοινωνική ανοχή στο φαινόμενο των ναρκωτικών από αστούς πολιτικούς και κονδυλοφόρους, από κεντροαριστερούς και οπορτουνιστές, από διάφορους "ελευθεριακούς" δημοσιολόγους» και επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που το νομοσχέδιο έρχεται σε περίοδο έντασης της καπιταλιστικής κρίσης, «που οξύνει ακόμη περισσότερο τη μεγάλη αντίθεση του καπιταλισμού, δηλαδή την αντίθεση κοινωνικοποίησης της παραγωγής και ατομικής ιδιοποίησης του παραγόμενου πλούτου, που το αστικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί τις συνέπειες της κρίσης, που για να μπορέσει να κερδοφορήσει το κεφάλαιο απαιτείται μαζική καταστροφή κεφαλαίων και παραγωγικών δυνάμεων»...

Μιλώντας για τη μήτρα του εγκληματικού νομοσχεδίου, σημείωσε ότι πατάει στη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, που από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μέχρι σήμερα, το εντάσσει ως σοβαρό θέμα υγείας και βάζει το ζήτημα από τη σκοπιά της μείωσης των συνεπειών από το φαινόμενο και όχι στην ουσία του, δηλαδή στην καταπολέμηση των αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο. «Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, είπε. Οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο βρίσκονται στην ίδια την καπιταλιστική κοινωνία, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στα αδιέξοδα που γεννά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ