Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΣΘΟΝΙΑ
Τιμούν τους σφαγείς των λαών

Στην αναβάθμιση των σχέσεών τους στα όρια της επίσημης «συνεργασίας» προχώρησαν το κυβερνών «Μεταρρυθμιστικό» κόμμα της Εσθονίας και τα απομεινάρια των εσθονικών Ες-Ες και των σύγχρονων νοσταλγών του φασισμού που μαζεύονται κάτω από τον τίτλο «Ενωση μαχητών για την ελευθερία της Εσθονίας»!

Πρόκειται για κλιμάκωση, σε πολιτικό επίπεδο, της αντικομμουνιστικής και αντισοβιετικής κρατικής προπαγάνδας στην Εσθονία, που συνοδεύει την αντιλαϊκή επίθεση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές υπέγραψαν ένα είδος «συμφώνου», το οποίο περιλαμβάνει τρία μέτρα: 1) Δημιουργία μνημείων των «αξιωματικών» της «Εσθονικής Δημοκρατίας» που «έπεσαν θύματα» των «διωγμών» των «δυνάμεων κατοχής» (σ.σ. εννοείται η ΕΣΣΔ) από το 1940. Δηλαδή, να φτιαχτούν αγάλματα στην πρωτεύουσα Τάλιν προς τιμήν των συνεργατών των ναζί! 2) Χρηματοδότηση της αποπεράτωσης ανάλογου με τα παραπάνω μνημείου σε μια λουθηρανική εκκλησία στην περιοχή Τόρι στο νότο της χώρας, που αποτελεί τη «σφηκοφωλιά» των Εσθονών νεοναζιστών αλλά και των ομοϊδεατών τους από τις σκανδιναβικές, κυρίως, χώρες. 3) «Αναζήτηση δυνατοτήτων» χρηματοδότησης των Ες Ες... από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Για το αστικό καθεστώς της χώρας, η συμφωνία αυτή... «εκφράζει τον σεβασμό σε εκείνους που πολέμησαν για την ελευθερία της Εσθονίας», όπως το έθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας, Μάτι Ράιντμα! Θυμίζουμε ότι η εν λόγω «Ενωση» δημιουργήθηκε από τους βετεράνους της 20ής μεραρχίας των Ες Ες, γνωστής και ως «Εσθονικής λεγεώνας» και από σύγχρονους νεοναζί, φασίστες, εθνικιστές και ρατσιστές. Απολαμβάνει μεγάλες τιμές και προνόμια από το κράτος (σ.σ. μέλος της ΕΕ θυμίζουμε...), διοργανώνει εκδηλώσεις κ.λπ. Μία από τις τελευταίες δράσεις τους ήταν η εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ομπερστουρμπανφίρερ των Ες Ες, Χάραλντ Ρίιπαλα, ο οποίος, ως επικεφαλής των ναζιστικών εσθονικών τμημάτων της αστυνομίας, συμμετείχε σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον παρτιζάνικων τμημάτων και άμαχου πληθυσμού στη Λευκορωσία, μεταξύ αυτών και στη σφαγή σχεδόν του συνόλου του πληθυσμού της πόλης Νοβογκρούντοκ.

Να ποια είναι η ΕΕ της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ