Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κόντρες εντυπώσεων

Διαδικαστικές διαφορές και προσωρινή ασυμφωνία σε επιμέρους ζητήματα των εμπλεκομένων μερών, αποτελούν το γήπεδο όπου (και για λόγους εντυπώσεων) εξελίσσεται το παιχνίδι εξουσίας κυβέρνησης - ποδοσφαιρικών φορέων. Οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν στο μοντέλο (εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο) και την ανάγκη εξωραϊστικών βελτιώσεων. Για τη διαχείριση θεμάτων που εμποδίζουν την εκμετάλλευση του «προϊόντος» και την κερδοφορία των επιχειρηματιών. Τα χαλάνε (προσωρινά) στα διαχειριστικά εργαλεία.

Η κυβέρνηση - ως συστημικός θεματοφύλακας - στέκεται στην έλλειψη πειθαρχικού πλαισίου. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, επανέλαβε χτες (ΝΕΤ) «όσο δεν υπάρχουν οι ποινές από την ΕΠΟ, θα τις βάζουμε εμείς. Αν τις βάλει, θα σταματήσουμε να τις βάζουμε εμείς».

Επικαλούμενος γεγονότα ατιμωρησίας, «ανακάλυψη» ποινής/χάδι, αλισβερίσι, θέλει «αυτοματοποιημένη διαδικασία». Κάτι σαν... τιμοκατάλογο, χωρίς περιθώρια ελιγμών. Που σημαίνει ότι μόλις διαπιστώνεται η παράβαση, θα ακολουθεί (για το τυπικό) επισημοποίηση της (προκαθορισμένης) ποινής. Ούτε ποινή από τόσο μέχρι τόσο, ούτε ίσως, αν και εφ' όσον.

Από την ΕΠΟ (δηλώνουν ότι) ουσιαστικά δε διαφωνούν. Προχθές υψηλόβαθμο στέλεχός της έλεγε μεταξύ άλλων: «Συμφωνούμε να ελέγχει η Πολιτεία και εμείς να επιβάλλουμε ποινές. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η κυβέρνηση δημιούργησε θέμα χωρίς λόγο». Και εκτίμησε ότι «σύντομα θα λυθεί η παρεξήγηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ