Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
Πλάτη στο «κούρεμα» των αποθεματικών

Ούτε τα προσχήματα φαίνεται ότι δεν μπορούν να κρατήσουν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων των δημοσιογράφων και του διοικητικού προσωπικού στον Τύπο, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ αντίστοιχα, καθώς και οι διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων του Κλάδου, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι οποίες επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι καλύτεροι υπερασπιστές αυτής της πολιτικής δεν μπορούν να υπάρξουν.

Χτες πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των προέδρων της ΕΣΗΕΑ (Δ. Τρίμης), της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μ. Βοϊτσίδης), της ΕΠΗΕΑ (Μ. Γκανάς), της ΕΠΗΕΘ (Γ. Τζάγιας), του ΕΔΟΕΑΠ (Ελ. Σπανοπούλου) και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Κ. Τσουπαρόπουλος) με αντικείμενο το επικείμενο «κούρεμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου. Να σημειωθεί ότι τα αποθεματικά σε ομόλογα στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ φτάνουν περίπου τα 1,6 δισ. ευρώ και το «κούρεμα» που αναμένεται να υποστούν είναι της τάξης του 53%, με κίνδυνο αυτό να αγγίξει ακόμη και το 70%.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για τα αποτελέσματα της σύσκεψης αυτής, αποφεύγουν να πάρουν οποιαδήποτε θέση ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική συνολικά της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της ΕΕ, αντίθετα ουσιαστικά περιορίζουν το πρόβλημα μόνο στο «κούρεμα» των αποθεματικών των συγκεκριμένων Ταμείων και επιδιώκουν τάχα λύση σε συντεχνιακό επίπεδο. Ηδη τα Ταμεία έχουν λεηλατηθεί άγρια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την πλουτοκρατία και για τα οποία οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επί δεκαετίες και με θυσίες, κατέβαλλαν τις εισφορές τους.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις αυτές δεν παίρνουν ουσιαστικά θέση στο πώς οι συνδικαλιστικές Ενώσεις θα αποτελέσουν και αυτές κομμάτι σε συγκεκριμένους και συντονισμένους αγώνες μαζί με όλη την εργατική τάξη, και στρέφουν την προσοχή τους σε... ανώδυνα κανάλια. Προβάλλοντας συντεχνιακές λογικές και... λύσεις που περιορίζονται σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τον δημοσιογράφο (!) - υπουργό Επικρατείας Π. Καψή και τους δημοσιογράφους (!) - βουλευτές, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Ο ρόλος τους αποδεικνύεται για άλλη μια φορά καταστροφικός για τα συμφέροντα των εργαζομένων στον χώρο του Τύπο και των ΜΜΕ, όπου τα προβλήματα εντείνονται και οξύνονται. Οι εργαζόμενοι που ασφυκτιούν κάτω από το βάρος αυτών των προβλημάτων πρέπει να κάνουν πέρα τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συνταχτούν με τις δυνάμεις του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ