Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΚΑΠ δε φτιασιδώνεται, μόνο ανατρέπεται

Ενα νέο πλαίσιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που θα στηρίζει το αγροτικό και κτηνοτροφικό προϊόν και το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών πρότεινε από την Εκθεση «Αγρότικα» στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, την ευρωλάγνα και ευρωσυμβιβασμένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας, με λίγα λόγια, ζητάει καλύτερη διαπραγμάτευση της ΚΑΠ, κάτι δηλαδή σαν και αυτό που κάνει ο Αντ. Σαμαράς για το μνημόνιο... Είναι προφανές ότι μια τέτοια πολιτική θέση, αν δεν υποκρύπτει κοροϊδία, έχει σαφή λαθεμένη πολιτική στόχευση και δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των μικρών και φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και του λαού συνολικότερα.

Το συνεπές αγροτικό κίνημα παλεύει και διεκδικεί καίρια αιτήματα βελτίωσης της θέσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Παλεύει για την απόκρουση των δεινών που επιφέρει και θα επιφέρει η ΚΑΠ. Και παλεύει σε μια κατεύθυνση, γνωρίζοντας ότι εντός ΕΕ δεν πρόκειται να υλοποιηθούν και γι' αυτό θέτει και ζήτημα αποδέσμευσης από την ΕΕ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η λέξη και πολύ περισσότερο το περιεχόμενο σύγκρουσης με την ΕΕ είναι κάτι το άγνωστο, ενώ επίσης του είναι αδιανόητη και η έννοια της αποδέσμευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει προφανώς να βγάλει συμπεράσματα, ότι η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και στον αγροτικό τομέα, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος και η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, είναι το αποτέλεσμα της ένταξης και παραμονής της χώρας στην ΕΕ και ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής που σαπίζει αποτελεί φρένο σε μια ανάπτυξη προς όφελος της αγροτιάς και των λαϊκών συμφερόντων. Στην πράξη, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αστική διαχείριση και καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Μόνο που όμως μια τέτοια πολιτική ευνοεί αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγαλοαγρότες. Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ό,τι λέει, η ουσία όμως είναι πως η ΚΑΠ δε φτιασιδώνεται, μόνο ανατρέπεται. Και τούτο ισχύει συνολικά για την πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ