Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος είχαν προγραμματίσει για χτες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το απεργιακό ψήφισμα που μοιράστηκε μετά καταδίκαζε την «αδιέξοδη αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική» συσκοτίζοντας ακόμα μία φορά το στόχο της ασκούμενης πολιτικής και της κυρίαρχης «ανάπτυξης» που είναι η σωτηρία της πλουτοκρατίας. Είχε προηγηθεί η υπονομευτική δουλειά που ακόμα μια φορά έκαναν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εργοστάσιο μετάλλου ΕΛΣΑ, στον Πειραιά, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του σωματείου αποφάσισαν ότι έπρεπε να απεργήσει μόνο η διοίκηση(!), αλλά και στο εργοστάσιο της «ΙΟΝ» όπου η πλειοψηφία ΔΑΚΕ της διοίκησης του σωματείου είπε «όχι» στην απεργία.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες μεταξύ άλλων συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΕΚ, το ΚΚΕμ-λ, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία λίγο μετά τις 12 και έφτασαν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια, ανέβηκαν από την οδό Οθωνος και την Γεωργίου Α'. Παρέμειναν στο Σύνταγμα για περισσότερο από μία ώρα.

Επεισόδια

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χτες στο Σύνταγμα μετά την αποχώρηση όσων συγκεντρώθηκαν εκεί. Μερικές δεκάδες διαδηλωτών κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας «παραιτήσου - παραιτήσου» (σ.σ. απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό) επιχείρησαν να ανέβουν τις σκάλες που οδηγούν δίπλα από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή. Εκαψαν μια σημαία της Γερμανίας κι άλλη μια του Γ' Ράιχ. Απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς που είχαν κάνει φραγμό στο πάνω μέρος των σκαλιών. Τους χτύπησαν με τα γκλομπ και έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ