Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «INTRACOM DEFENSE»
Σε νέα 48ωρη απεργία από σήμερα

Εντείνονται οι εργοδοτικοί εκβιασμοί με τη στήριξη της πλειοψηφίας του σωματείου

Από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση
Από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση
Ηχηρό χαστούκι στην εργοδοσία και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Intracom Defense», που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση τη συνέχιση του αγώνα τους ενάντια στην εκ περιτροπής 4ήμερη εργασία με νέα 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, οι οποίοι ήδη διανύουν πλέον την τρίτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Την εμπειρία από το δικό τους αγώνα και τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μετέφερε χτες στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Σιφωνιός. Μεταξύ άλλων κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις «για αγώνες γιατί θα σας τα πάρουν όλα» και μεταξύ άλλων κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί θα βρεθούμε στον αγώνα». Τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε και η Σωματειακή Επιτροπή στην επιχείρηση «Newsphone».

Αποδοκιμάστηκαν τα φερέφωνα της εργοδοσίας

Ευθέως ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ) κάλεσε τους εργαζόμενους να εξουσιοδοτήσουν το προεδρείο «να ανοίξει τη διαπραγμάτευση» με την εργοδοσία ζητώντας «αναστολή», όπως είπε, για 24 ώρες των κινητοποιήσεων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μετά από δυο βδομάδες κινητοποιήσεων στην εργοδοσία την ευκαιρία «να συζητήσουμε», γιατί αυτή η κατάσταση υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για την επιχείρηση. Η τοποθέτησή του αποδοκιμάστηκε έντονα από αρκετούς εργαζόμενους.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Παλαβός, εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας», και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η απεργία, η πρωτοφανής ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων έχουν ταράξει την εργοδοσία, που καταφεύγει σε μια σειρά από σπασμωδικές και διασπαστικές κινήσεις, η ίδια και οι μηχανισμοί της. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δυνατά χαρτιά στα χέρια τους απέναντι στην εργοδοσία και αυτά είναι «η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας. Εχουμε δυνατό χαρτί την απόφασή μας για κλιμάκωση του αγώνα. Δεν κάνουμε πίσω από το 5νθήμερο, το 8ωρο, τις ΣΣΕ. Δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας».

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έλεγαν εργαζόμενοι στη συνέλευση: «Με σκυμμένο το κεφάλι θα πάμε πάνω;», «να πάμε πάνω αλλά με απόφαση για απεργία». Χαρακτηριστική επίσης είναι η τοποθέτηση εργαζόμενου που μεταξύ άλλων είπε: «Θεωρούσα τις πρώτες μέρες των απεργιών ότι πέταγα λεφτά. Δεν πίστευα στην αρχή του αγώνα αλλά πλέον βλέπω ότι πλησιάζουμε στο στόχο».

Στο τέλος της συνέλευσης ο πρόεδρος του σωματείου δήλωσε για ακόμα μια φορά ότι «σέρνεται ο κόσμος σε λάθος μεγάλο» και ότι δε συμφωνεί με την ψηφοφορία, δηλαδή με την πρόταση για κλιμάκωση με νέα απεργία. Μετά τη συνέλευση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης, ο οποίος έθεσε το δίλημμα ή 4ήμερο, ή να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι συμφωνία όπως στον ΟΤΕ (!) και συγκεκριμένα 35ωρο, 5νθήμερο με μείωση των αποδοχών κατά 13,5%. Μετά από αυτά και αντί οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να «βρουν τρύπα να κρυφτούν», οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και ένας συνδικαλιστής εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Γένοβα» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του σωματείου, ανέτρεψαν απόφαση του ΔΣ της προηγούμενης βδομάδας για Γενική Συνέλευση σήμερα σε όλο τον όμιλο με πρόταση για απεργία!...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ