Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους «ενώνει» ο καημός του καπιταλισμού

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Να πω εδώ ότι το ΚΕΑ (...) έχει καταθέσει λεπτομερείς προτάσεις που δίνουν έμφαση (...) και στην αναθεώρηση των ευρωσυνθηκών στην κατεύθυνση ακύρωσης των κριτηρίων "σταθερότητας" (...) Τα κριτήρια αυτά πρέπει να αντικατασταθούν με κριτήρια για την απασχόληση, την ανάπτυξη, για να ανοίξει ο δρόμος για τις δημόσιες επενδύσεις», δήλωσε η Ρ. Δούρου, στέλεχος του ΣΥΝ, χτες, στον ρ/σ «Κόκκινο». Συμπληρώνουμε ότι μία απ' τις προτάσεις του ΚΕΑ αφορά στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την ανάπτυξη.

Στο ίδιο πνεύμα η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα αναπτυξιακά έργα που θα τονώσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα στον αντίποδα της λογικής της αποψίλωσης των μισθών και της εσωτερικής υποτίμησης (...) Η δημιουργία ενός ξεχωριστού ταμείου που θα αξιοποιεί τα αδιάθετα των άλλων ταμείων και θα παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από τις υπερχρεωμένες χώρες με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης είναι εφικτό και χρήσιμο μέτρο».

Τα δύο κόμματα, παρά τη μεταξύ τους αντιπαλότητα, τα ενώνουν περισσότερα απ' όσα τα χωρίζουν. Κι αυτό επιβεβαιώνεται με μια απλή ανάγνωση των θέσεων και προτάσεών τους που όλες κατατείνουν στη διαχείριση του καπιταλισμού, την οποία «μασκαρεύουν» και παρουσιάζουν σαν δήθεν φιλολαϊκή παρότι τέτοια δεν μπορεί να υπάρξει, ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Η ανάπτυξη στην οποία αναφέρονται και παρουσιάζουν σαν πανάκεια είναι καπιταλιστική ανάπτυξη. Κι αν απ' αυτήν δεν ωφελήθηκε σε τίποτα ο λαός στο παρελθόν, πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να ωφεληθεί στο μέλλον όταν και εάν επανέλθει το σύστημα σε τροχιά ανάπτυξης. Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα το εγγυώνται. Εγγυώνται φτώχεια στους λαούς, κέρδη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για το μεγάλο κεφάλαιο στη μετά την κρίση εποχή της αναιμικής ανάκαμψης. Ο στόχος αυτός είναι εχθρικός προς τα λαϊκά συμφέροντα. Εχθρικές για το λαό και το κίνημα είναι και όσες δυνάμεις τον εισηγούνται και υπερασπίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ