Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Κατάρρευση κτιρίων στο κέντρο του Ρίο

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.--

Πέντε νεκροί είχαν ανασυρθεί από τα σωστικά συνεργεία μέχρι αργά χθες από τα συντρίμμια τριών κτιρίων που κατέρρευσαν το βράδυ της Τετάρτης στην καρδιά της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης Ρίο ντε Τζανέιρο. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ έξι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί.

Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν από την κατάρρευση των κτιρίων, ένα εκ των οποίων ήταν 10 ορόφων και ένα 18 ορόφων δίπλα σε δημοτικό θέατρο που υπέστη ζημιές από την καταστροφή και πολύ κοντά στην έδρα του πετρελαϊκού κολοσσού «Petrobras» και παρέσυραν καθώς κατέρρεαν και μία τετραώροφη οικοδομή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην περιοχή αναδυόταν μια έντονη οσμή φυσικού αερίου, ωστόσο ο δήμαρχος Εδουάρδο Πάες δε θέλησε «να κάνει εικασίες» και τόνισε ότι αντιθέτως οι έρευνες των αρχών στρέφονται σε δομικά προβλήματα των κτιρίων.

Μία ακόμη έκρηξη είχε σημειωθεί σε ένα κτίριο στο Ρίο τον Οκτώβρη που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τα ερωτηματικά και οι ανησυχίες πληθαίνουν όσον αφορά την ασφάλεια των κτιρίων, των υποδομών και την ποιότητα της κατασκευής τους. Ειδικά υπό το πρίσμα ότι η βραζιλιάνικη μεγαλούπολη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλου του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, σε ένα Ελ Ντοράντο για τις κατασκευαστικές εταιρείες, εγχώριες και διεθνείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ