Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλουν δίωξη στελεχών τους από τα «ΤΖΑΜΠΟ»

Συνεχίζεται η βιομηχανία διώξεων που έχει ξεκινήσει η πολυεθνική «ΤΖΑΜΠΟ» κατά των στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Στις 24 Γενάρη δικάζονται σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή 14 στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ύστερα από μήνυση της επιχείρησης για τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν μπροστά στα πολυκαταστήματά της σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην απόλυση εργαζομένου - συνδικαλιστή της επιχείρησης.

Οι Γραμματείες Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας του ΠΑΜΕ καλούν τα Σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τις Λαϊκές Επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που οργανώνουν την Τρίτη 24 Γενάρη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.

Με κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα:

«Η δίωξη αυτή είναι συνέχεια άλλων διώξεων ενάντια στο λαϊκό κίνημα και στους αγώνες των εργαζομένων και εντάσσεται στην οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των εργοδοτών να καταπατήσουν κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης στην οργάνωση και συμμετοχή της στους αγώνες. Η μεθόδευση αυτή, της επιχείρησης ΤΖΑΜΠΟ, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους.

Καμία δίκη και καμία καταδίκη δε θα εμποδίσει και δε θα τρομοκρατήσει τους αγωνιστές του λαϊκού, του ταξικού κινήματος. Δε θα τους αποτρέψει από το να αγωνιστούν ενάντια στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης τόσο στα Τζάμπο, όσο και γενικότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ