Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Αξιοποιούνται για «κούρεμα» των συντάξεων

Τη νέα μείωση των συντάξεων κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής

Για τις αναλογιστικές μελέτες που αφορούν στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα.

Παρεμβαίνοντας στην ενημέρωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής υπογράμμισε ότι η λογική των αναλογιστικών μελετών, όπως επιβάλλονται από την ΕΕ, αποτελεί μια επικίνδυνη πολιτική πρακτική αφού αυτές αξιοποιούνται για τη λήψη καταστροφικών μέτρων κατά των ασφαλισμένων και προωθούνται οι πολιτικές για «το κούρεμα και το βαθύ ξύρισμα» των συντάξεων.

Και άλλες φορές, είπε, στο παρελθόν, όπως επί κυβερνήσεων της ΝΔ, ανακοινώνονταν διάφορες μελέτες που ισχυρίζονταν ότι, για παράδειγμα, μέχρι το 2030 είχαν διασφαλιστεί τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά η πραγματικότητα έδειξε ότι είχαμε συνεχώς μειώσεις στις συντάξεις και φτάσαμε στο σημείο να κοπούν τα δώρα, τα επιδόματα ή τώρα οι επικουρικές συντάξεις.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική, που ευνοεί την εισφοροδιαφυγή, που μεγαλώνει την ανεργία και μειώνει τους μισθούς, χειροτερεύει συνεχώς την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

Υπενθύμισε δε ότι οι διάφορες κυβερνήσεις, από το 1950, δέσμευσαν άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδας τα αποθεματικά των Ταμείων για να βοηθηθεί «η ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας», κάτι που στην πράξη σήμανε ότι αυτά λεηλατήθηκαν από το μεγάλο κεφάλαιο για να φτάσουμε σε μια πορεία αντί για συντάξεις να δίνονται προνοιακά επιδόματα. Εμείς, είπε, ζητάμε να καλυφθούν κατά 100% από το κράτος οι ζημιές που θα υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα» των ομολόγων ή από άλλες πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ