Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Αύριο να «νεκρώσει» κάθε τόπος δουλειάς!

Διαδηλώνουμε όλοι με το ΠΑΜΕ, με αιτήματα αντίστοιχα των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Το απεργιακό κάλεσμα μοιράστηκε χέρι χέρι χτες στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου
Το απεργιακό κάλεσμα μοιράστηκε χέρι χέρι χτες στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου
Με το πανό που ανέγραφε: «Ανυπακοή, απειθαρχία, αντεπίθεση. Να μην πληρώσει την κρίση ο λαός» να δίνει το στίγμα, χτες το πρωί έγινε μαζική παρέμβαση από την Επιτροπή Ανέργων Κερατσινίου με τη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου, απευθύνοντας το κάλεσμα στους ανέργους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργία με το ΠΑΜΕ και αναδεικνύοντας, ανάμεσα στα άλλα, και το αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλους τους ανέργους.

Από το τοπικό γραφείο του ΟΑΕΔ περνούν καθημερινά για αιτήσεις και επίδομα πάνω από 600 άνεργοι όταν πριν δύο μήνες, δηλαδή το Σεπτέμβρη, περνούσαν τη μέρα κατά μέσο όρο 400. Οι επιδοτούμενοι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Η παρέμβαση «άναψε» και τη συζήτηση με τους ανέργους. Η Ελευθερία Π., άνεργη με δύο παιδιά, ήταν στον ΟΑΕΔ μαζί με τον σύζυγό της, συμβασιούχο υδραυλικό του Δήμου Κερατσινίου, που είναι και αυτός απολυμένος. «Εδώ και ένα χρόνο - είπε η ίδια - ζούμε με τα επιδόματα. Ισα που καταφέρνουμε να εξασφαλίζουμε φαγητό στα παιδιά. Και έρχονται από πάνω να μας ζητάνε να πληρώσουμε και χαράτσια; Δεν πρόκειται να πληρώσουμε τίποτα. Η πολιτική τους μόνο προβλήματα μας φορτώνει. Δεν το ανεχόμαστε άλλο. Δεν ήξερα ότι έχουν συγκροτηθεί αυτές οι Επιτροπές. Εδώ και εμείς, μαζί. Ολοι να ξεσηκωθούμε».

Ο Κυριάκος Αρώνης, άνεργος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, σημείωσε: «Εχω δύο παιδιά και από το 2008, έχω ένσημα ενάμιση μήνα. Μέχρι τώρα έκανα μεροκάματα από εδώ και από εκεί για να τα φέρουμε βόλτα, τώρα τέλος και αυτά ή αν πας σου λένε να δεχτείς σπασμένο μεροκάματο. Δε πάει άλλο. `Η εμείς ή αυτοί, όπως λένε τα σωματεία μας».

Να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα παντού

H επιτακτική ανάγκη να αποτελέσει η απεργία μια νέα δυναμική απάντηση της εργατικής τάξης στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας επισημάνθηκε στη σύσκεψη διοικήσεων σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων που συγκάλεσαν η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναμονή», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισηγητική ομιλία ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, που υπογράμμισε ακόμα ότι «η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τσακίσει το λαό, το κίνημα», προσθέτοντας πως «δεν είναι εύκολο, είναι μπροστά σε μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες. Τους τρομάζει η εξέλιξη στην Ευρωζώνη, αλλά και η δυσκολία να καθυποτάξουν το εργατικό κίνημα».

Οι δράσεις για την προετοιμασία της απεργίας συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή. Σήμερα στις 11 π.μ. οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών (ΠΕΝΗΗΕΝ) και ΠΕΠΡΝ διοργανώνουν σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Η προσυγκέντρωση που έχουν καθορίσει για την περιφρούρηση της απεργίας είναι στις 5 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Επίσης σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί:

-- Κινητοποίηση, στις 8.30 π.μ., στη ΔΕΗ Κερατσινίου από ταξικά σωματεία, επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, Συλλόγους της ΟΓΕ, Επιτροπή Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές από Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλό.

-- Κινητοποίηση, στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ Πειραιά από Επιτροπές Αγώνα των Διαμερισμάτων του Πειραιά.

Τη δική τους συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις με το ΠΑΜΕ ετοιμάζουν και οι φοιτητές - σπουδαστές. Χτες, την πρόταση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών υπερψήφισε η Γενική Συνέλευση του Φυσικού Αθήνας και αποφάσισε, τη μέρα της αυριανής απεργίας, να κλείσει τη σχολή και να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη (11.00 - 15.00) οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στον Τύπο και τα ΜΜΕ με αποφάσεις των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών τους, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από σήμερα οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την ανεργία(2014-10-03 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ(2014-04-08 00:00:00.0)
Απλώνουν τη δράση τους στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού(2013-11-03 00:00:00.0)
Να καταρτιστεί σχέδιο δράσης σε κάθε κλάδο(2012-10-13 00:00:00.0)
Δράσεις για την απεργία(2011-11-29 00:00:00.0)
Πικετοφορίες σε δρόμους και γειτονιές(2011-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ