Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα

Αύριο Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. πικετοφορία ενόψει της απεργίας της Πέμπτης

Αποψη από τη Λαϊκή Συνέλευση
Αποψη από τη Λαϊκή Συνέλευση
Δεκαπενταμελή Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, με εκπροσώπους από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης - Καματερού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών, την Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πετρούπολης - Ιλίου, την Επιτροπή Πετρούπολης ΠΑΣΕΒΕ, το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης (μέλος ΟΓΕ) και την Επιτροπή Πετρούπολης ΜΑΣ που θα συντονίζει την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, συγκροτήθηκε στην Πετρούπολη, προχτές Κυριακή, σε μια μαζική λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ.

Το «παρών» έδωσε και η δημοτική αρχή Πετρούπολης με επικεφαλής τον δήμαρχο Θωμά Κοτσαμπά, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή και τόνισε πως «με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για το χτίσιμο της δικής μας κοινωνικής συμμαχίας, το δικό μας μέτωπο απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης που εξοντώνει τις λαϊκές οικογένειες».

Πρώτη αγωνιστική πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής αποτελεί το κάλεσμα συμμετοχής στην πικετοφορία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα με αφετηρία την Στρογγυλή Πλατεία και θα προπαγανδίζει την απεργία της Πέμπτης. Χτες, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Πετρούπολης επισκέφτηκε τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας όπου παρέδωσε τρόφιμα και υλική βοήθεια.

Στόχος της Λαϊκής Επιτροπής είναι να γίνει κάστρο αγώνα, βήμα συμμετοχής αγωνιστικής ταξικής δράσης και αλληλεγγύης, αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο στο δήμο μας, όπως τονίστηκε εισηγητικά. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι από τα σωματεία, τους φορείς και τις συσπειρώσεις που πήραν την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής και υπογράμμισαν την ανάγκη η Επιτροπή αυτή να είναι πανταχού παρούσα, να έχει παντού πόδια ώστε καμία λαϊκή οικογένεια να μη μένει απροστάτευτη.

Παρεμβάσεις έγιναν και από τον κόσμο που συμμετείχε στη συνέλευση. Κοινός τόπος όλων των ομιλητών ήταν να μετουσιωθεί η αγανάκτηση του λαού σε οργανωμένο αγώνα, να ξεσηκωθεί τώρα ο λαός, να σημάνει γενικός συναγερμός ώστε να μη γυρίσει η ζωή των λαϊκών στρωμάτων στο επίπεδο που ήταν πριν από 100 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ