Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Κάλεσμα για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των εξοντωτικών χαρατσιών απηύθυνε χτες το πρωί η Επιτροπή Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μπροστά από το υποκατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης).

Μπροστά την είσοδο του κτιρίου τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κρατούσαν πανό που έγραφε: «Δεν έχουμε, δεν θέλουμε. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια μας», μοίραζαν ανακοίνωση, με την οποία καλούσαν τα λαϊκά στρώματα να μην υποκύψουν στις απειλές της κυβέρνησης για άμεση πληρωμή των χαρατσιών, να μην επιτρέψουν να κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια, σε κανένα βιοπαλαιστή και τόνιζαν: «Οταν το άδικο γίνεται νόμος από την κυβέρνηση, νόμιμο είναι αυτό που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος λαός, αυτό που υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον. Η δύναμη της λαϊκής συμμαχίας, της οργάνωσης του αγώνα στους κλάδους, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις και στις γειτονιές μπορεί και πρέπει να ορθώσει εμπόδια για να τσακίσει όλους αυτούς που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια. Μπορεί να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης υπέρ του εργατικού λαϊκού κινήματος, ώστε να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις».

Στην πλειοψηφία των λαϊκών ανθρώπων που προσέρχονταν στη ΔΕΗ υπήρχε οργή και απόγνωση για τα πολλαπλά χαράτσια, την περικοπή των μισθών, την οικονομική ανέχεια. «Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δεν περισσεύουν πλέον λεφτά», «να τα πάρουν από αυτούς που τα έχουν πολλά και τα βγάζουν στις ξένες τράπεζες», έλεγαν στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και ζητούσαν να μάθουν πώς θα μπορέσουν οργανωμένα και συλλογικά να μην πληρώσουν το χαράτσι, μετά την παρότρυνση των τελευταίων για άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ