Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Η ταξική ενότητα όπλο των εργαζομένων

Πρωτοβουλίες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ συντάχτηκε και διακινείται σε χώρους δουλειάς ψήφισμα συμπαράστασης. Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί δείχνουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με συμβολική χρηματική ενίσχυση. Το πρώτο ποσό που έχει συγκεντρωθεί θα παραδοθεί σήμερα στους απεργούς.

Στο ψήφισμα συμπαράστασης αναφέρεται:

«Η απεργία στην "Ελληνική Χαλυβουργία", που συνεχίζεται, εμπνέει κάθε εργαζόμενο. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη, αποδεικνύοντας πως η ταξική αλληλεγγύη και η ενότητα είναι το σημαντικότερο όπλο κάθε εργαζόμενου απέναντι στην εργοδοσία και το κεφάλαιο.

Η απεργία διαρκείας των χαλυβουργών για την ανάκληση των 34 απολύσεων, τη σύμβαση και το 8ωρο αποτελεί για μας ένα μάθημα αγώνα!

Η απεργία αυτή "θάφτηκε" με προκλητικό τρόπο από την πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ. Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν χώρεσε στα δελτία των καναλιών και τις στήλες των εφημερίδων. Αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού η απόκρυψη και η διαστρέβλωση των λαϊκών αγώνων είναι γραμμένη στο DNA των μεγαλοεκδοτών και των καναλαρχών. Η ενότητα και η αποφασιστικότητα των απεργών, η ανυπότακτη στάση τους και το παραμέρισμα του φόβου θα ήταν ένα "κακό παράδειγμα" για τον αναγνώστη και τον τηλεθεατή...

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και αμφιταλαντεύσεις. Τώρα που ήρθε ο καιρός ν' αποφασίσουμε με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η θέση μας είναι με το λαό που αγωνίζεται, που σηκώνει κεφάλι! Από τον αγώνα των χαλυβουργών είμαστε όλοι κερδισμένοι. Σε μια περίοδο που κι εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία, το παράδειγμα της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" μάς δείχνει το δρόμο».

Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδώσει επίσης η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΤΙΤΑ και η ΕΤΕΡ.

Στο ψήφισμά του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (που αποφάσισε να ενισχύσει συμβολικά τους απεργούς με 500 ευρώ), «εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργατών» που «εμπνέει κάθε εργαζόμενο» καθώς «οι 400 εργάτες απεργούν σαν μια γροθιά, διάλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουν το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους». Σημειώνει ότι αυτή η απεργία «είναι μάθημα αγώνα για όλους μας» και προσθέτει: «Σε μια περίοδο που και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία, το παράδειγμα της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" μάς δείχνει το δρόμο. Είναι η ίδια εργοδοσία που ευθύνεται και για το "θάψιμο" - και μάλιστα με προκλητικό τρόπο - αυτής της απεργίας από τη μεγάλη πλειοψηφία των εφημερίδων και των σταθμών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η απεργία(2012-07-27 00:00:00.0)
Σταθερά στο απεργιακό τους πόστο 7 μήνες(2012-05-31 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται η αλληλεγγύη από όλο τον πλανήτη(2012-02-29 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν και δεν υποχωρούν(2012-02-22 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες φοιτητών - σπουδαστών(2011-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ