Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο λαός να αντιδράσει μαζικά και οργανωμένα

Το πιο σκληρό αντεργατικό, αντιλαϊκό πρόσωπό της έδειξε χτες η δημοτική αρχή της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγοι) αποφασίζοντας συγχωνεύσεις οργανισμών του δήμου, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας όσων δουλεύουν εκεί. Στον αντίποδα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, που ζήτησαν διασφάλιση των θέσεων με κάθε τρόπο, συνέχιση και στήριξη των λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων ενάντια στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου.

Συγκεκριμένα, χτες, στο ΔΣ η δημοτική πλειοψηφία αποφάσισε συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του Δήμου «Μουσικά Σύνολα», «Πολιτιστικός Οργανισμός» και «Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης» σε ένα. Στη συγχώνευση αντιδρούν οι εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων ήρθαν στο δημαρχείο να παρακολουθήσουν το ΔΣ, μα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ τα οποία κάλεσε ο δήμαρχος για να τους αποτρέψουν την είσοδο στο κτίριο.

Το γεγονός κατήγγειλε ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος. Ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, βρήκε να απαντήσει ότι η αίθουσα του ΔΣ είναι «πεπερασμένων δυνατοτήτων», ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ενημερωθεί σχετικά κι ότι δεν υπάρχει λόγος το ΔΣ να συνεδριάζει συνεχώς με παρουσία τους. Στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων απείλησε ότι θα ορίσει αλλού συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα δίχως «δημοσιότητα»! Ακολούθως υπεραμύνθηκε της συγχώνευσης υποστηρίζοντας ότι έτσι θα περικοπούν λειτουργικά κόστη. Μιλώντας ως κυβερνητικό στέλεχος κινδυνολόγησε ότι είναι αμφίβολη η 6η δόση του δανείου ΕΕ - ΔΝΤ κι ότι αν δε δοθεί πρώτοι οι δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών, άρα πρέπει άμεσα να εξοικονομηθούν πόροι.

Ο Νίκος Σοφιανός προειδοποίησε ότι: Ολο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ περιέκοψε μισθούς, φορολεηλάτησε, απέλυσε. Η «εθνοσωτήρια» συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον Λ. Παπαδήμο θα συνεχίσει στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κανέναν εφησυχασμό. H «εφεδρεία» άνοιξε το δρόμο για απολύσεις μονίμων, συνολικά το διαβόητο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει 200.000 απολύσεις από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2014. Οι συγχωνεύσεις οργανισμών, όπως αυτή που προτείνει η φιλοκυβερνητική δημοτική αρχή, εξυπηρετούν ακριβώς αυτό το σκοπό, σημαίνουν ακριβώς αυτό, απολύσεις. Σε αυτές τις συνθήκες οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα τρία Νομικά Πρόσωπα διασφαλίζονται - έστω σχετικώς - μόνο αν δεν προχωρήσει η συγχώνευσή τους, οι δε εργαζόμενοί τους οφείλουν να προσανατολιστούν και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Συνολικά ο λαός να αντιδράσει μαζικά κι οργανωμένα στην αντεργατική λαίλαπα που φέρνουν η ΕΕ και το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης.

Εξάλλου, ο Νίκος Σοφιανός στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα κατήγγειλε: Οτι η δημοτική αρχή της Αθήνας χρωστά δεδουλευμένα σε καθαρίστριες σχολείων, εποχικούς στις κατασκηνώσεις και συμβασιούχους στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου. Οτι στο ίδιο πλαίσιο αντεργατικής πολιτικής διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος των μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου γιατί φόρεσαν μαύρες κορδέλες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Τέλος, κατήγγειλε το γεγονός ότι από τους 27 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που θερμαίνονται με πετρέλαιο οι 20 αυτή τη στιγμή δεν έχουν καύσιμο, ενώ οι υπόλοιποι έχουν για περιορισμένο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΚΕ ισχυρό η μόνη λύση για το λαό(2012-04-07 00:00:00.0)
Ζητά ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης(2012-02-24 00:00:00.0)
Ο λαός έχει τη δύναμη να ακυρώσει τα μέτρα στην πράξη(2012-02-16 00:00:00.0)
Πολιτισμός σε... συγχώνευση(2011-11-12 00:00:00.0)
Δραματικές οι συνέπειες για εργαζόμενους και γονείς(2011-06-08 00:00:00.0)
Η λύση είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά(2011-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ