Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις των φοιτητών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Δεν πείστηκαν οι φοιτητές για την πρόθεση που εκδήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ότι... θα αποσύρει το σχέδιο μεταρρύθμισης του Νόμου 30, για την Ανώτατη Παιδεία, και κατά δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Μπογκοτά και άλλων πόλεων της χώρας ενάντια στη μεταρρύθμιση.

Πρόκειται για τη δυναμική απάντηση των φοιτητών, που δεν ενέδωσαν στις πιέσεις, αλλά και δεν πτοήθηκαν από τον ελιγμό του προέδρου, και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησε στις 12 Οκτώβρη και θα συνεχιστεί επ' αόριστο, μέχρι την οριστική ανάκληση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Νόμου 30 του 1992 για την Ανώτατη Παιδεία που προωθείται και με την οποία επιχειρείται η νομιμοποίηση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς επιβάλλει τις «επενδύσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων» στα δημόσια πανεπιστήμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την άκαμπτη στάση του, που μάλιστα αρνείτο κάθε διάλογο, ο αντιδραστικός πρόεδρος της Κολομβίας προχτές, παραμονή των κινητοποιήσεων, είχε δηλώσει ότι θα ανακοινώσει ανήμερα των κινητοποιήσεων την απόφασή του για «απόσυρση του νομοσχεδίου». Μία καταφανής κίνηση και προσπάθεια αποτροπής των χτεσινών κινητοποιήσεων, που δεν βρήκε ανταπόκριση και οι διαδηλώσεις έγιναν τόσο στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, όσο και στην Μπουκαραμάνγκα και άλλες πόλεις, πάντα με κύριο αίτημα την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ