Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΚΕΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Θέσεις μάχης παίρνουν τα μονοπώλια

Ο «καυγάς» για το πάπλωμα, για το ποια μερίδα της πλουτοκρατίας θα πάρει το πάνω χέρι στην αρπαγή της λείας

Ετοιμοι να κατασπαράξουν τις σάρκες του λαού κοιναγορίτικα και άλλα μονοπώλια ανεβάζουν σε νέα αστρονομικά ύψη τις απαιτήσεις τους, ετοιμάζονται να αρπάξουν τη λεία τους, μέσα σε συνθήκες μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης, συνολικής λογιστικής απαξίωσης του υπάρχοντος συσσωρευμένου πλούτου, να βάλουν στο χέρι βασικούς και συγκεντρωμένους κλάδους της οικονομίας και της παραγωγής.

Στο πλαίσιο χτεσινής ημερίδας που έγινε στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, ο αποκαλούμενος και «εμπνευστής» του σχεδίου «Eureca», του σχεδίου «πρόσδεσης» της πρώην Α. Γερμανίας στο άρμα των γερμανικών μονοπωλίων, το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας συμβούλων Roland Berger, Μ. Κραλ, επανέφερε την «πρόταση» για «αξιοποίηση» δημόσιας περιουσίας ύψους 125 δισ. ευρώ, τάχα για την απομείωση του κρατικού χρέους.

Επί της ουσίας, πρόκειται για την αναβάθμιση του σχεδίου που ήδη εφαρμόζουν, της λεηλασίας που συντελείται μέσα από το λεγόμενο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Ο «καυγάς» για το «σχέδιο» που τελικά θα υπερισχύσει είναι μόνο για το «πάπλωμα», έχει να κάνει με τις κόντρες των μονοπωλίων, των κρατών και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν και τους υπηρετούν για το ποιος από αυτούς θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά της λείας. Για το λαό, είναι παντελώς αδιάφορο, το πού, σε ποιο κράτος και με ποιους διαχειριστές, θα έχει για έδρα η «εταιρεία συμμετοχών», όπου, έτσι κι αλλιώς, είτε στην Αθήνα σήμερα είτε στο Λουξεμβούργο (σχέδιο Eureca) εντάσσουν τα προς εκχώρηση στα μονοπώλια φιλέτα.

Το ζητούμενο για το λαό είναι η μονομερής διαγραφή ολόκληρου του χρέους με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κόντρα και σε όλες τις επιμέρους τακτικές των αστικών κομμάτων, όπως ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που έχουν πάρει πόστα και στο ΔΣ στο σημερινό «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας».

Ο Μ. Κραλ, για λογαριασμό των μονοπωλίων που εκπροσωπεί, εστίασε στη ...«διαφορετική προσέγγιση προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη», για να διαπιστώσει ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 26 Οκτώβρη «δεν οδηγούν σε μεγάλη μείωση του χρέους» και ακόμη ότι δημιουργούνται «ρίσκα και αβεβαιότητες» γύρω από τη συμμετοχή τραπεζών και άλλων στο «εθελοντικό κούρεμα». Ο ίδιος βλέπει «πρόσθετα ρίσκα» και από το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λόγω των «στενών χρονικών περιθωρίων και των παρενεργειών που δημιουργούνται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ