Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βούτυρο στο ψωμί της συκοφάντησης

Αξιοποιήθηκε δεόντως από ΜΜΕ και από την ίδια την υπουργό Παιδείας στη Βουλή, η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Πέμπτης με την υπογραφή οργάνωσης που αναλαμβάνει την ευθύνη για τις καταστροφές στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου. «Δείτε σήμερα προκήρυξη μαθητών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καταστροφή σχολείων και καλούν τους πάντες να καταστρέψουν τον πιο "αντιδραστικό θεσμό" που είναι το σχολείο. Εκεί φτάσαμε!» διαμαρτυρόταν η υπουργός Παιδείας στη Βουλή, έχοντας έτοιμο το βούτυρο στο ψωμί της υποβάθμισης του περιεχομένου, της καταστολής και συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών. Μάλιστα έκανε λόγο για «βία που ανθίζει παντού»...

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της στις αρχές της εβδομάδας έκανε λόγο για «κάποιες μεμονωμένες ή ακόμη και στημένες περιπτώσεις καταστροφών, χρήσης ναρκωτικών που συμβαίνουν το πολύ σε 10 σχολεία από τα πάνω από 800 που κινητοποιούνται σε όλη τη χώρα. Αυτές οι ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, με τα αιτήματα και τις μορφές πάλης που αυτό επιλέγει. Είναι περιπτώσεις σχολείων που είναι απομονωμένα και αποκομμένα από τα εκατοντάδες σχολεία και τους χιλιάδες μαθητές που παλεύουν και μέσα από τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων» σημείωνε η ΚΝΕ η οποία επιβεβαιώνεται. Γιατί τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται σκόπιμα από την κυβέρνηση, που ξέρει πολύ καλά ποιοι οργανώνουν τέτοιες ενέργειες, προβοκατόρικες, αν δε συμβάλλει η ίδια σ' αυτό.

Οσοι βρίσκονται και δρουν μέσα στο κίνημα, γνωρίζουν καλά ότι δεν είναι λίγες οι φορές που στήνονται διάφορα κόλπα για τη συκοφάντηση όχι μόνο του αγώνα των μαθητών αλλά και κάθε αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ