Κυριακή 9 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
3 ΟΚΤΩΒΡΗ - ΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Οι εργάτες συντονίζουν τον αγώνα τους

Συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις από ταξικές εργατικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Με μεγάλη επιτυχία, σε πάνω από 60 χώρες πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 3ης του Οκτώβρη, Μέρας Διεθνούς Συνδικαλιστικής Δράσης που είχε κηρύξει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ). Συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές της ΠΣΟ πρόβαλαν την ανάγκη συντονισμού των αγώνων της εργατικής τάξης για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και ελευθερία στους 5 Κουβανούς ήρωες, κρατούμενους στις φυλακές των ΗΠΑ.

Στη χώρα μας εκδηλώσεις ενταγμένες στη Μέρα Διεθνούς Δράσης οργανώθηκαν από το ΠΑΜΕ σε μια σειρά πόλεις και χώρους δουλειάς. Ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, επισκέφτηκε την επιχείρηση «Καρφούρ» στα Σπάτα και μίλησε σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε εκδήλωση με τη συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών από το Κογκό, το Μαλί, τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Παλαιστίνη, την Ινδία, την Ουκρανία, την Τουρκία, το Αφγανιστάν, τη Μολδαβία, τη Σερβία και αλλού όπου αναδείχθηκε η ανάγκη για ενεργό δράση όλων των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα και της συμμετοχής τους στην απεργία στις 19 Οκτώβρη. Επίσης, ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής ΓΓ της ΠΣΟ, στην εκδήλωση αυτή αναφέρθηκε στον ταξικό και αγωνιστικό προσανατολισμό των συνδικάτων όλου του κόσμου που συμμετέχουν στην ΠΣΟ, τονίζοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του ΠΑΜΕ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, καθώς και συζητήσεις, σεμινάρια και συνεντεύξεις Τύπου πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά χώρες, όπως σε Αυστρία, Μπαγκλαντές, Χώρα των Βάσκων, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Καταλονία, Χιλή, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Κύπρο, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτο, Ελ Σαλβαδόρ, Φινλανδία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ινδία, Λίβανο, Νεπάλ, Νιγηρία, Πακιστάν, Παναμά, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σενεγάλη, Ισπανία, Σρι Λάνκα. Ο «Ρ» παρουσιάζει ένα μικρό φωτογραφικό πανόραμα αυτών των κινητοποιήσεων των εργατών όλου του κόσμου που αγωνίζονται στις γραμμές της ΠΣΟ.


ΙΝΔΙΑ
ΙΝΔΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ
ΙΣΠΑΝΙΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ