Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Πιέσεις για παραίτηση του Χριστόφια

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συνεχίζονται οι συντονισμένες προσπάθειες εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του προέδρου της Επιτροπής Πόλυ Πολυβίου, που του απέδωσε την κύρια πολιτική ευθύνη για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιούλη, από την οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι. Χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν κάλεσε τον Δ. Χριστόφια να ζητήσει από τον γγ του ΟΗΕ αναβολή της συνάντησης του Οκτώβρη, υποστηρίζοντας ότι «η πολιτική κατάσταση και κρίση που βαθαίνει όλο και περισσότερο δεν επιτρέπουν κατάλληλη συλλογική προετοιμασία και ουσιαστική συζήτηση για την ενδεδειγμένη τακτική που έχει ακολουθηθεί».

Χτες, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι έχει αναθέσει σε μέλη της Νομικής Υπηρεσίας να εξετάσουν πώς ερμηνεύονται οι αναφορές στο Σύνταγμα για άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν το αδίκημα ενέχει έλλειψη εντιμότητας και ηθική αισχρότητα.

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ από την πλευρά τους ζητούν «μεταβατικό πρόεδρο» κοινής αποδοχής μέχρι το τέλος της θητείας του Δ. Χριστόφια.Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι οι επιθέσεις εναντίον του Κύπριου Προέδρου γίνονται για πολιτικούς λόγους και μεθοδεύεται πολιτικό πραξικόπημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ