Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέζει για υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ανατροπών που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, σχολίαζε ότι «η κυβέρνηση έχει αργήσει πάρα πολύ»

«Αναβλητικότητα» και «αναποτελεσματικότητα» καταλογίζει στην κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, ασκώντας έτσι πίεση για άμεση υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Ταυτόχρονα, στέκεται σταθερά απέναντι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, προτρέποντας την κυβέρνηση να λάβει αυταρχικά μέτρα στο όνομα «της διατήρησης της έννομης τάξης».

«Η κυβέρνηση έχει αργήσει πάρα πολύ. Είναι αναποτελεσματική. Δεν έχει κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει. Επί δύο χρόνια ο Αντ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ υπενθυμίζουν συνέχεια στην κυβέρνηση πολλά πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά (στην ΕΡΑ) ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης, παραπέμποντας στη γνωστή φράση του προέδρου της ΝΔ «επιτέλους ξεκολλήστε. Πάρτε μέτρα». Στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της άσκησης πίεσης για εφαρμογή όλων των βάρβαρων μέτρων του μεσοπρόθεσμου, κινείται και τώρα η ηγεσία της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ένθερμα την απόφαση της 21ης Ιούλη, παρόλο που τότε ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εντοπίσει πολλές «γκρίζες ζώνες», ενώ απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους κατά 50%. «Η απόφαση της 21ης Ιουλίου θεωρούμε ότι έχει πάρα πολλά θετικά σημεία, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί», τόνισε ο εκπρόσωπος, συμπλέοντας πλήρως με την ταχεία εφαρμογή του πακέτου των άγριων μέτρων και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία της ΝΔ απέφυγε να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για τις χτεσινές αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, τσακίζουν τους μισθούς στο Δημόσιο και πετσοκόβουν τις επικουρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα. Αντ' αυτού ο εκπρόσωπος επέμεινε να τροφοδοτεί με νέο υλικό το αποπροσανατολιστικό σίριαλ των δήθεν «παράνομων» και μαζικών προσλήψεων, επιδιώκοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για τη συναίνεση που προσφέρει στην «εργασιακή εφεδρεία» και τη δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Από την άλλη, η ηγεσία της ΝΔ δεν κρύβει τις εχθρικές διαθέσεις της απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, προτρέποντας διαρκώς την κυβέρνηση να φέρει νόμο για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων. Επικρίνει επίσης την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να επιβάλει την τάξη. Με αφορμή την προχτεσινή επίδειξη αστυνομικής βίας ο εκπρόσωπος κατήγγειλε την κυβέρνηση «για απουσία συγκροτημένου σχεδίου για τη διατήρηση της έννομης τάξης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ