Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Στο δρόμο κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι 3 ξενοδοχείων του ομίλου «Aquis» στην Κέρκυρα συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην απλήρωτη εργασία με πρωτοβουλία και στήριξη του ταξικού τους σωματείου. Από το πρωί δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης στο «Ακτή Πέλεκας», στον Αϊ-Γόρδη και στο «SANTI», με τη στήριξη του ΠΑΜΕ.

Κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, που κάλεσε την αστυνομία από τα χαράματα για να φοβήσει τους εργαζόμενους και να αποτρέψει τη συμμετοχή στην απεργία, η ανταπόκριση των εργαζομένων στο απεργιακό κάλεσμα ήταν μεγάλη.

Στο «Ακτή Πέλεκας» και στον Αϊ-Γόρδη η συμμετοχή των εργαζομένων έφτασε το 95% και στο ξενοδοχείο «SANTI» το 60%. Η επιτυχία της απεργίας ανάγκασε την εργοδοσία στο ξενοδοχείο του ομίλου στον Αϊ-Γόρδη να προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων (μισθός Αυγούστου), ενώ οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα ξενοδοχεία είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και 16 ημέρες οι εργαζόμενοι στο MIRAMARE, στους οποίους οφείλονται οι μισθοί Ιούλη και Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ