Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΗΤΙΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Κινητοποίηση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με σκοπό να συναντήσουν τον αναπληρωτή Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, διοργανώνουν αύριο το πρωί, οι ρετσινοπαραγωγοί της Εύβοιας, απαιτώντας να ανακληθεί το αντιλαϊκό μέτρο της κυβέρνησης που μειώνει κατά 20% το σχετικό επίδομα, κι οδηγεί τον κλάδο που πλήττεται από τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα, στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος.

Να σημειώσουμε ότι το επίδομα αυτό αποτελεί την καρδιά της αμοιβής των εργαζομένων που μαζεύουν το ρετσίνι, οι οποίοι παράλληλα υπερασπίζονται το χαρακτήρα του επαγγέλματος, που είναι βαρύ και επικίνδυνο, με το να μην εξαιρεθεί από τα ΒΑΕ.

Πρόσφατα, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, με επιστολή του προς τον Φ. Σαχινίδη, ανέδειξε τα προβλήματα των ρετσινοπαραγωγών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οπως είναι γνωστό οι ρητινοσυλλέκτες της Βόρειας Εύβοιας, ασκούν ένα σκληρό επάγγελμα, δουλεύουν μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες, συμβάλλουν στην προστασία των δασών και προσπαθούν να σταθούν στον τόπο τους αντιπαλεύοντας ένα σωρό δυσκολίες. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν συνεχή όξυνση των προβλημάτων τους και είναι εξοργισμένοι μετά την πληροφόρηση ότι η κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε μείωση της επιδότησης 20% αφού αυτός είναι ο βασικός πόρος που κρατάει τους ρετσινοπαραγωγούς στο επάγγελμα. Θεωρούμε τη μείωση αυτή καταστροφική για τις λαϊκές οικογένειες που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και της παραμονής στον τόπο τους και ζητάμε άμεση ανάκληση του αντιλαϊκού μέτρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ