Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ παλεύουν για το κεφάλαιο

-- Κυρία Παπαρήγα, από την ημέρα που ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, αν θυμάστε πάρα πολύ καλά, για τον Ανδρέα Παπανδρέου ειπώθηκε ότι είναι πράκτορας των Αμερικάνων και το έλεγαν πάρα πολλά φύλλα. Σήμερα, εσείς είπατε τη μεγάλη λέξη, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς, ότι είναι παιδιά δικά τους, εννοώντας, δηλαδή ότι όταν πάει στην Ευρώπη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, δε διαπραγματεύεται ελληνικά, ότι σκέφτεται μόνο την τρόικα ή τους ξένους παράγοντες και αφήνετε τη λάσπη να εννοείται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας. Θέλω το σχόλιό σας.

-- Δεν υιοθετούμε αυτές τις πρακτόρικες εξηγήσεις των πραγμάτων. Οταν είπα ότι είναι «δικά τους παιδιά» εννοούσα ότι είναι παιδιά που υποστηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα, την ΕΕ κλπ., είναι στο ίδιο στρατόπεδο μαζί τους. Αυτό είπα.

Οταν ο Παπανδρέου λέει «τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας», το εννοεί. Αλλά μιλάει για τη σωτηρία των καπιταλιστών. Ξέρετε, είναι άλλος ο πατριωτισμός του κεφαλαίου και άλλος του λαού. Εγώ δεν είπα ότι είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων. Τέτοιο πράγμα δεν είπα. Ούτε αποδείξεις έχω και ούτε με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι υπηρετεί το κεφάλαιο στην Ελλάδα και έχει πλήρη συνείδηση ότι τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου είναι απολύτως ενσωματωμένα με τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού και παλεύει και αυτός και ο Σαμαράς με τον ίδιο σκοπό. Γι' αυτό είπα ότι είναι «δικά τους παιδιά».

Και μη νομίζετε ότι δε διαπραγματεύονται, και ο Καραμανλής προηγούμενα... Διαπραγματεύονται. Αλλά δε θα βάλουν ποτέ σε κίνδυνο την πορεία της ΕΕ. Διαπραγματεύονται. Τα άλλα κόμματα τους κατηγορούν ότι δε διαπραγματεύονται. Και όταν λες ότι το ζήτημα είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης, αφοπλίζεις το λαϊκό κίνημα, τελείωσε, «να βρούμε έναν καλό διαπραγματευτή»... Και μάλιστα τους τιμωρούν κιόλας. Οταν δεν τους θεωρούν και πολύ ικανούς να υπηρετήσουν τον ελληνικό καπιταλισμό και τον ευρωπαϊκό, τους αλλάζουν, τους υπονομεύουν για να αλλάξουν, τους βγάζουν «άχρηστους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ