Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να οργανωθούν οι αγώνες του σήμερα και του αύριο

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας μπροστά στην έναρξη της χειρότερης σχολικής χρονιάς

Την πρόθεσή τους να μην αφήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση να καταπλακωθεί από κανένα μνημόνιο, διαδήλωσαν γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές που έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την παιδεία των... φωτοτυπιών, των τεράστιων εκπαιδευτικών κενών, του επιπλέον χαρατσώματος των γονιών και καλούσαν σε αγωνιστικές διεκδικήσεις από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΑΣΓΜΕ, οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, αντιπροσωπείες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

«Σήμερα ήρθαμε εδώ για να σηματοδοτήσουμε τη δράση μας ως γονείς, μαζί με τα παιδιά μας (μαθητές - φοιτητές - σπουδαστές) και τους εκπαιδευτικούς. Ηρθαμε να τους πούμε ότι φέτος δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, ως εδώ και μη παρέκει!», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά Μ. Δελλή ενώ η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας Δ. Αθανασοπούλου τόνισε: «Εχουμε Ενώσεις και Συλλόγους γονέων ικανούς να σχεδιάσουν σε επίπεδο δήμου με συλλογικές αποφάσεις, συνελεύσεις - συσκέψεις και προσανατολισμό στην κοινωνική συμμαχία, τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Θα βγάλουν ανακοινώσεις, θα γεμίσουν τα σχολεία και τις γειτονιές με πανό και αφίσες, θα κλείσουν δρόμους, θα οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης, στις σχολικές επιτροπές που αποφάσισαν να γίνουν μάνατζερ "για το καλό μας" και ξαμολιούνται να βρουν χορηγούς».

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών η Θ. Δριμάλα κάλεσε σε αγώνα για ένα σχολείο και μια κοινωνία αντάξια των αναγκών του λαού μας. Κάλεσε επίσης να γίνει η Τρίτη 13 Σεπτέμβρη μέρα πανελλαδικής δράσης για την παιδεία. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν εκπρόσωποι του ΜΑΣ και του ΣΑΣΑ που δήλωσαν ότι οι νέοι δε θα γίνουν δούλοι του 21ου αιώνα και κάλεσαν σε κοινή πάλη. Ολοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μιχ. Κοντογιάννη ο οποίος - όπως δήλωσαν - για τις επιχορηγήσεις των σχολείων, τις μεταφορές και τα βιβλία παρέπεμψε σε άλλους φορείς ωστόσο δήλωσε ότι θα προσληφθούν 4.000 περίπου αναπληρωτές. Δηλαδή, μπαλώματα αντί για κάλυψη του συνόλου των αναγκών με διορισμούς από εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το «καλημέρα»(2022-08-31 00:00:00.0)
Με γονείς και εκπαιδευτικούς στον Πειραιά(2011-09-21 00:00:00.0)
«Καλή αγωνιστική χρονιά»(2004-09-14 00:00:00.0)
Μαχητική διαδήλωση(2001-09-27 00:00:00.0)
Πρώτη συντονισμένη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική(2000-09-20 00:00:00.0)
Απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική(2000-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ