Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΑΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Περικοπή ακόμη και στη σίτιση τυφλών μαθητών!

Βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια, η κυβέρνηση μειώνει τα δωρεάν τρόφιμα που διανέμονται στο Κέντρο

Ακόμη και τα τρόφιμα που παρέχονται στους μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα επιχειρεί να περικόψει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια. Κάθε χρόνο δίνονται δωρεάν τρόφιμα από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, ο οποίος διανέμει δωρεάν αποθέματα τροφίμων σε άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, σε συλλόγους πολυτέκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ. Αυτό γινόταν και στο ΚΕΑΤ για τους περίπου 60 μαθητές του.

Ομως από φέτος την άνοιξη με υπουργική απόφαση εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια και η διοίκηση του ΚΕΑΤ (σ.σ. υπάγεται στο υπουργείο Υγείας) ζήτησε από τους γονείς να καταβάλουν εκκαθαριστικά σημειώματα, για να εντοπιστούν πόσα παιδιά θεωρούνται άπορα. Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται: «Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά».

«Πρόκειται για ξεκάθαρη περικοπή ακόμη και στα τρόφιμα. Δε φτάνει που το ΚΕΑΤ υποχρηματοδοτείται εδώ και χρόνια, δεν φτάνουν τα χρέη που έχει, δεν φτάνει που το έκτακτο προσωπικό έχει να πληρωθεί από τον Φλεβάρη, τώρα θα μας δώσουν και λιγότερα τρόφιμα!», λέει στον «Ρ» ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τυφλών μαθητών του ΚΕΑΤ Καλλιθέας, Γιώργος Μπαλάσκας. «Αυξάνει το κονδύλι που θα πρέπει να διαθέτει το ΚΕΑΤ για την αγορά τροφίμων και φοβόμαστε ότι με τα εισοδηματικά κριτήρια σε λίγο θα μας ζητήσουν να πληρώνουμε και τροφεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ