Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηξεις - αφήξεις με τις αποζημιώσεις των αγροτών

Το κρυφτούλι παίζει η κυβέρνηση σχετικά με τις αποζημιώσεις στους αγρότες των οποίων η παραγωγή έπαθε ζημιά από το πράσινο σκουλήκι και τον περονόσπορο καθώς και με ορισμένες άλλες αποζημιώσεις τις οποίες οφείλει.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει ούτε το πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες, ούτε το ποσό που θα πάρουν. Μάλιστα, είπε ότι το υπουργείο προωθεί ρύθμιση για την αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ, κάτι που σημαίνει ψίχουλα και έγκριση από την ΕΕ, την οποία δεν έχει πάρει η κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε η αποζημίωση να δοθεί μέσω του ΕΛΓΑ.

Απαντώντας ο υφυπουργός Γεωργίας, Ι. Δριβελέγκας, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν επί ΝΔ ο ΕΛΓΑ έδινε κατ' εξαίρεση ρουσφετολογικές παροχές με αποτέλεσμα να έχει χρέος 4,5 δισ. ευρώ και δήλωσε ότι «αυτό δεν θα ξαναγίνει». Το μόνο που είπε είναι ότι η όποια αποζημίωση δοθεί δε θα είναι μικρότερη από αυτή του 2009, ενώ παρότι παραδέχθηκε την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων την απέδωσε στην απεργία των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ