Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΚΟ ΑΕ»
Απέρριψαν τη μείωση μισθών που επιδιώκει η εργοδοσία

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου για το θέμα

Απέρριψαν τον εκβιασμό της εργοδοσίας, η οποία απαιτούσε μείωση μισθών έως και 8%, μέσα από ειδική επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση χαρτοβιομηχανίας ΠΑΚΟ ΑΕ. Η ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων και ταυτόχρονα «καταγγέλλει την εργοδοσία της ΠΑΚΟ, για την πρωτοφανή ενέργειά της να θέλει να παραστεί και να παρέμβει στη Γενική Συνέλευση παρότι γνωρίζει ότι με βάση το νόμο 1264 αυτή η ενέργεια απαγορεύεται». «Ομως», σχολιάζει, «τίποτα δεν τους εμποδίζει μπροστά στα σχέδιά τους».

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία της ΠΑΚΟ επιδιώκει να προωθήσει τη μείωση μισθών. Τελευταία απόπειρα έγινε πριν από ένα μήνα όταν η εργοδοσία είχε ξαναφέρει το θέμα, αλλά και τότε, οι εργαζόμενοι δεν υπέκυψαν στις πιέσεις, αποφασίζοντας καμιά μείωση στους μισθούς τους. Σε αυτές τις διαρκείς απόπειρες, η εργοδοσία έχει σύμμαχο τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «με απειλές και τραμπουκισμούς ήθελε να επιβάλει την παρουσία της εργοδοσίας στη ΓΣ». Και συνεχίζει: «Αποκαλύφθηκε πλήρως ο βρώμικος, ξεπουλημένος ρόλος τους που έχει στόχο να υποτάξει τους εργάτες στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, τσακίζοντας τα δικαιώματά τους».

Η Ομοσπονδία, καταλήγει: «Η απόφαση των εργαζομένων στην ΠΑΚΟ δεν αφορά μόνο τα δικά τους δικαιώματα, έχει ευρύτερη απήχηση και σημασία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, γιατί αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι ταξικά με το σωματείο τους, με τη στήριξη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, μπορούν να αποκρούσουν τις απειλές, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία της εργοδοσίας που έφτασε στο αποκορύφωμά της αυτό το διάστημα, και να περιφρουρούν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΠΑΚΟ σε μεγαλύτερη ενότητα και συσπείρωση γύρω από την πλειοψηφία του Σωματείου, που στέκεται όρθιο και αντιπαλεύει τα αντεργατικά σχέδια. Απομονώστε και εγκαταλείψτε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι στηρίζει την εργοδοσία και τα σχέδιά της σε βάρος σας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ