Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΑΜΕ
Παρεμβάσεις σε «ΠΗΓΑΣΟ» και «STAR»

Παρέμβαση στην εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» (εκδίδει τις εφημερίδες «Εθνος», «Ημερησία» και «GOAL») ιδιοκτησίας Μπόμπολα πραγματοποίησαν χτες το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και εκλεγμένοι εργαζόμενοι από σωματεία του κλάδου. Η συγκεκριμένη εταιρεία επέβαλε μετά από εκβιασμούς και τρομοκρατία κατάργηση της ΣΣΕ και υπογραφή ατομικής σύμβασης με μείωση μισθών στους εργαζόμενους 10%. Ακόμη, απείλησε με απόλυση εργαζόμενο που δεν αποδέχτηκε να υπογράψει και αντιστάθηκε σε αυτές τις αντεργατικές επιδιώξεις.

Στη συνάντηση που έγινε με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Φώτη Μπόμπολα, η εργοδοσία κυνικότατα απείλησε με νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν τις μειώσεις «για το καλό τους» όπως είπε, «για να σωθεί η επιχείρηση» και επόμενα και οι ίδιοι.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ απαίτησε να σταματήσουν οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών. Να εφαρμόζονται οι ΣΣΕ. Ακόμη να διακοπεί κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας, πίεσης προς τους συναδέλφους που κρατούν αγωνιστική στάση και δεν υπογράφουν. Τονίστηκε δε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων και μαζί τους θα βάλουν εμπόδια στις αποφάσεις της εργοδοσίας.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ μίλησε με τους εργαζόμενους και τους κάλεσε να μην υποκύψουν, να μη φοβηθούν. Να μην αποδεχτούν την κατάργηση των ΣΣΕ και την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων. Να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια τους. Με αποφασιστικότητα να δώσουν τη μάχη, χωρίς δισταγμούς. Να απαλλαγούν από τις πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που βάζουν εμπόδια στη δράση τους και διευκολύνουν την εργοδοσία. Να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο και να δυναμώσουν την ταξική τους ενότητα.

Επιστολή του ΠΑΜΕ στη διεύθυνση του STAR

Την ίδια στιγμή, επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του STAR Πάνο Κυριακόπουλο, απέστειλε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μετά την προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει ατομικές συμβάσεις εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων με μειώσεις από 8% έως 20%.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Κε Κυριακόπουλε, πληροφορηθήκαμε την επιστολή που στείλατε προς τους εργαζόμενους του σταθμού σας. Μια επιστολή τρομοκρατική, που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους και να υποκύψουν στις απαιτήσεις σας για να υπογράψουν και να βάλουν οι ίδιοι τη θηλιά στο λαιμό τους. Τους καλέσατε μάλιστα με την υπογραφή τους να επιλέξουν τον τρόπο που θα χάσουν τα δικαιώματά τους, που θα μείνουν χωρίς ΣΣΕ. Να επιλέξουν ή μείωση μισθών ή απολύσεις. Εμφανίζεστε δε και με κοινωνικό πρόσωπο ότι δήθεν δε θέλετε απολύσεις.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφασή σας αυτή και σας καλεί να την αποσύρετε τώρα. Δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι για την κρίση που αναφέρετε στην επιστολή σας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ