Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επίσκεψη Σαρκοζί

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ._

«Αιφνιδιαστική» επίσκεψη στο Αφγανιστάν, πραγματοποίησε χθες, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, υποστηρίζοντας ότι το Παρίσι θα προσπαθήσει να αποσύρει τους 4.000 κατοχικούς στρατιώτες του από την περιοχή μέχρι το 2014, σημειώνοντας ωστόσο ότι η στρατιωτική αποστολή θα αντικατασταθεί από πολιτικό προσωπικό, για τη συνέχεια της κατοχής σε διαφορετικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή στην Κανταχάρ, δολοφονήθηκε ο αδερφός του Αφγανού προέδρου, Χαμίντ Καρζάι, Αχμέντ Βαλί Καρζάι. Ο Α. Καρζάι που δολοφονήθηκε από στενό του συνεργάτη, το Σερντάρ Μοχάμεντ, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν κυβερνήτης της Κανταχάρ και ένας εκ των ισχυρών του καθεστώτος. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σημειώνοντας ότι η δολοφονία από το στενό συνεργάτη του, του κυβερνήτη της Κανταχάρ, σχεδιαζόταν εδώ και καιρό. «Μάρτυρα» χαρακτήρισε τον αδερφό του ο Χ. Καρζάι, εκφράζοντας την «ελπίδα» να τερματιστεί η δυστυχία του αφγανικού λαού σύντομα.

Στο Πακιστάν συνεχίζονται οι αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με δεκάδες νεκρούς. Χθες σε διάστημα 12 ωρών πραγματοποιήθηκαν τρεις αμερικανικές επιθέσεις στα βορειοδυτικά της χώρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 38 άνθρωποι οι οποίοι κατά την πάγια τακτική χαρακτηρίζονται «μαχητές των Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ