Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ» ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Στην καρμανιόλα μισθοί και αμοιβές

«Αξιολόγηση» εργαζομένων και υπηρεσιών με μπούσουλα τις νόρμες της πλουτοκρατίας

Την ένταξη των εργαζόμενων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα στη λεγόμενη ενιαία αρχή πληρωμών διαφημίζει το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι το 61% (467.500 εργαζόμενοι) έχει ήδη ενταχθεί σε αυτή τη διαδικασία, ενώ περίπου 3.000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ μπαίνουν στο σύστημα με τη μισθοδοσία του Ιουνίου.

Τα παραπάνω αποσκοπούν στον πλήρη έλεγχο των κάθε είδους αμοιβών, είναι η πρώτη φάση για την εφαρμογή και του «ενιαίου μισθολογίου» στο δημόσιο για την παραπέρα συρρίκνωση των μισθών, για τα λουκέτα και τις μαζικές απολύσεις που ετοιμάζουν για το αμέσως επόμενο διάστημα. Η «αξιολόγηση» του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά και της υπηρεσίας του συνολικά με κριτήρια που ικανοποιούν τις νόρμες των μονοπωλίων, είναι το νέο μοντέλο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Με αυτό το μπούσουλα σχεδιάζουν και το «ενιαίο μισθολόγιο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ άλλων:

  • Σχεδιάζουν τη πλήρη κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού ή στην καλύτερη περίπτωση την «ενσωμάτωσή» τους στο βασικό μισθό.
  • Συμπιέζονται τα μισθολογικά κλιμάκια ωρίμανσης με στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών. Μέσα στους σχεδιασμούς τους είναι και η πλήρης κατάργηση των μισθολογικών κλιμακίων ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας (σήμερα ανά διετία) και η «αντικατάσταση» με συστήματα «αξιολόγησης» των εργαζομένων.
  • Καταργείται και το κίνητρο απόδοσης. Στη θέση του μπαίνει το «επίδομα παραγωγικότητας» που θα πληρώνεται σε λιγοστό αριθμό, ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, και ανάλογα με την «αποδοτικότητα» τόσο των ίδιων των εργαζόμενων όσο και της υπηρεσίας τους συνολικά!
  • Καταργούνται πληθώρα επιδομάτων που τα θεωρούν «υψηλά», όπως εξωδιδακτικής διδασκαλίας δασκάλων και καθηγητών, νοσοκομειακών, υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών κ.ά.
  • Στο στόχαστρο βάζουν και όλα τα «ειδικά μισθολόγια» για τα οποία σχεδιάζουν οριζόντια μείωση σε ποσοστό 25%.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ