Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Απαίτησε την απελευθέρωση των 36 Παλαιστινίων γυναικών

Παρέμβαση για την απελευθέρωση των 36 Παλαιστινίων γυναικών, που κρατούνται εξαιτίας της συμμετοχής τους στους αγώνες για την απελευθέρωση του λαού τους, πραγματοποίησε χτες το πρωί το ΠΑΜΕ στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρεται:

«Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα. Απαίτησε να απελευθερωθούν οι 36 γυναίκες Παλαιστίνιες, που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ και συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν στους αγώνες για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ανάμεσά τους υπάρχουν μητέρες με παιδιά, κάποιες είναι προφυλακισμένες πάνω από 2 χρόνια χωρίς να γίνεται η δίκη τους. Για όσες πέθαναν από τους βασανισμούς ή τις ταλαιπωρίες και δεν έληξε η καταδίκη τους, δε δίνεται η σορός τους στους οικείους τους, αλλά κρατείται στις φυλακές μέχρι να εκπνεύσει το χρονικό όριο της καταδίκης.

Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των 36 Παλαιστινίων γυναικών. Να συνεχίσουν να εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, που αγωνίζεται για μια πατρίδα ελεύθερη, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ