Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στη Μόσχα

MOΣΧΑ._ Αντιπροσωπεία Παλαιστίνιων ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Φατάχ μετέβη χτες στη Μόσχα για συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους αναφορικά με τις προσπάθειες αναγνώρισης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι μετέβησαν στη Μόσχα έπειτα από πρόσκληση της κυβέρνησης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο η ατμόσφαιρα στη Μόσχα θα είναι κατάλληλη «για αντικειμενικό και αποτελεσματικό διάλογο και εάν προκύψουν προβλήματα τότε θα μπορέσουμε να στραφούμε στους Ρώσους φίλους για βοήθεια».

Αργά χτες το απόγευμα, το λεγόμενο κουαρτέτο για το Μεσανατολικό που συγκροτείται από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν το «όραμα» του Αμερικανού προέδρου Μπ. Ομπάμα για την «επίτευξη ειρήνης» ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, καλώντας και τις δύο πλευρές να φθάσουν σε μία «συνολική τελική επίλυση» της σύρραξης με «σοβαρές και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και αμοιβαία συμφωνία σε όλα τα κεντρικά ζητήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ