Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουν την κατάληψη

Συνεχίστηκε χτες, για δεύτερη μέρα, η κατάληψη του αμφιθεάτρου του υπουργείου Υγείας από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, αργιών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων που τους οφείλονται από το Δεκέμβρη του 2010.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι παραμένουν απλήρωτοι για όλους αυτούς τους μήνες, ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ, αφού υπάρχουν ασθενοφόρα που έχουν διανύσει πάνω από 600.000 χιλιόμετρα κ.ά. Στην κατάληψη στο υπουργείο βρέθηκαν χτες, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, αλλά και των νοσοκομείων της Αθήνας («Ευαγγελισμός», «Ερυθρός Σταυρός», Θριάσιο, Αττικό κ.ά.).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αντί ουσιαστικών απαντήσεων, χρησιμοποίησε την παρελκυστική τακτική, μοιράζοντας υποσχέσεις ότι τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν άμεσα. Για μια ακόμα φορά μάλιστα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος «τράβηξε» το χαρτί του εκβιασμού, πιέζοντας τους εργαζόμενους να σταματήσουν την κατάληψη προκειμένου να συναντηθεί χτες το απόγευμα μαζί τους.

Τελικά, η συνάντηση έγινε και σύμφωνα με τους εργαζόμενους ήταν άκαρπη. Μετά από αυτά οι εργαζόμενοι συνεδρίασαν και αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης του αμφιθεάτρου του υπουργείου Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ