Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Οι εργαζόμενοι απαίτησαν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην απαξίωση του ΚΕΑΤ
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην απαξίωση του ΚΕΑΤ
Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους 50 συμβασιούχους εργαζόμενους του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επαρκή χρηματοδότηση του Κέντρου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του, απαίτησαν οι εργαζόμενοί του με τετράωρη στάση εργασίας χτες και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Σύλλογος των Γονιών και Κηδεμόνων των μαθητών του ΚΕΑΤ και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι 50 συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί για την κάλυψη πάγιων αναγκών του Κέντρου, μέσω της αστικής εταιρείας «Πρωτοπορία», παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ όλο το 2011 οι μισθοί τους καταβάλλονται ακανόνιστα και προβληματικά. Ακόμα ότι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ οι μεθοδεύσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο και την ύπαρξη και το μέλλον του ΚΕΑΤ, του μοναδικού δημόσιου ειδικού κέντρου για τυφλούς στην Ελλάδα. Στο ΚΕΑΤ έχει 16 χρόνια να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και οι εργαζόμενοι της «Πρωτοπορίας» καλύπτουν εξ ολοκλήρου τον πιο νευραλγικό τομέα του ΚΕΑΤ που είναι η εκπαίδευση και φροντίδα των τυφλών μαθητών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ υπογραμμίζει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται ευθέως με τη γενικότερη πορεία υποβάθμισης και συρρίκνωσης των υποτυπωδών και ανεπαρκέστατων υπηρεσιών πρόνοιας. Επισημαίνει ακόμα ότι οι υπηρεσίες που σήμερα προσφέρει το ΚΕΑΤ και το προσωπικό που απασχολεί σε αυτές είναι ανεπαρκέστατες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των τυφλών, ειδικά εκείνων που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ελάχιστοι είναι οι τυφλοί μαθητές που εκπαιδεύονται και αποκαθίστανται στο σύνολο των τυφλών της χώρας, ενώ οι υπηρεσίες προς τις οικογένειές τους και τους ενήλικες τυφλούς είναι ανύπαρκτες.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά τους. Είπε γενικόλογα ότι το υπουργείο Υγείας εξετάζει κάποια λύση για τα προβλήματα του ΚΕΑΤ. Δεν δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ για τους 11 συμβασιούχους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους λήγουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη είπε ότι είναι θέμα της διοίκησης του ΚΕΑΤ αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους σε νέα γενική συνέλευση αύριο Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ