Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Επίθεση μετά από ομιλία του Ερντογάν

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε μετά από επίθεση με χειροβομβίδες που σημειώθηκε σε αυτοκινητοπομπή στελεχών και οπαδών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), που αποχωρούσε από προεκλογική συγκέντρωση, στην Κασταμονή της Τουρκίας, με κύριο ομιλητή τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αναχωρήσει λίγο νωρίτερα με ελικόπτερο χωρίς να κινδυνεύσει, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται και δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ο ίδιος ο Ρ. Ερντογάν, που αργότερα μίλησε σε δεύτερη συγκέντρωση στην Αμάσεια, απέδωσε την επίθεση σε αυτονομιστές, αναφερόμενος εμμέσως σε δυνάμεις Κούρδων ανταρτών, που φέρεται να δρουν στην περιοχή, αξιοποιώντας το γεγονός, όπως αναμενόταν, προκειμένου να δηλώσει ότι δε θα επιτρέψει να διασπαστεί η χώρα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στην Αγκυρα, χτες, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του, Ματζίντ Ναμζού, αναφορικά με τη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν σε ένα νέο οδικό χάρτη για την ενέργεια που θα προάγει νέες επενδύσεις, με την Τουρκία να αξιοποιεί τις σχέσεις της με το Ιράν αλλά και τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη, με σκοπό την αναβάθμισή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ