Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συναντήσεις με εκπροσώπους αδελφών Κομμάτων

Με το Ιβάν Πινιέιρο, ΓΓ του Βραζιλιάνικου ΚΚ και τον Κρις Μαθάλκο, μέλος του ΠΓ του Νοτιοαφρικάνικου ΚΚ, συζήτησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό

Από τη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του Βραζιλιάνικου ΚΚ
Από τη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του Βραζιλιάνικου ΚΚ
Συνάντηση με τον Ιβάν Πινιέιρο, ΓΓ του Βραζιλιάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος, είχε χτες στην έδρα της ΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Ιβάν Πινιέιρο βρίσκεται στην Ελλάδα από την 1/5 και θα παραμείνει μέχρι τις 8/5, μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Κατά την παραμονή του, θα έχει συναντήσεις με αντιπροσωπείες του Κόμματος και Τμήματα της ΚΕ, την ΚΝΕ, καθώς και με ταξικά σωματεία και οργανώσεις του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Κατά τη χτεσινή συνάντηση, συζητήθηκε η κατάσταση στις δύο χώρες, η δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, καθώς και η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Ο Ι. Πινιέιρο σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η Βραζιλία είναι μια αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα, 8η παγκόσμια δύναμη στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Η αστική τάξη, είπε, καλλιεργεί στο εσωτερικό τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και σε διεθνές επίπεδο επιδιώκει να δυναμώσει το ρόλο της, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ενημέρωσε ακόμα αναλυτικά για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, καθώς και για τη δράση των κομμουνιστών της Βραζιλίας. Κοινή ήταν η θέση των δύο κομμάτων για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός επαναστατικού πόλου στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, με τη σύσφιξη της συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματα που υπερασπίζονται το μαρξισμό - λενινισμό.

Από τη συνάντηση με το στέλεχος του Νοτιοαφρικάνικου ΚΚ
Από τη συνάντηση με το στέλεχος του Νοτιοαφρικάνικου ΚΚ
Επίσης, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με τον Κρις Μαθάλκο, μέλος του ΠΓ του Νοτιοαφρικάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, με αφορμή τη συνεδρίαση την Παρασκευή της Ομάδας Εργασίας για τη 13η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Ο Κ. Μαθάλκο ενημέρωσε για την κατάσταση στη Νότια Αφρική, αλλά και γενικότερα για την αφρικανική ήπειρο, που βρίσκεται στο επίκεντρο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, κι όπου επεκτείνεται η δράση μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού και τη στρατιωτική παρέμβαση της Γαλλίας, καθώς και στις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική. Αναφέρθηκε ακόμη στη δράση του Νοτιοαφρικάνικου ΚΚ, στο ρόλο του στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, στην ανάπτυξη της αυτοτελούς δράσης του, και στην εμπειρία από τη συμμετοχή στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ΑΕΚ). Το στέλεχος του ΝΑΚΚ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων του κόμματός του με το ΚΚΕ, καθώς και υπέρ της ανάπτυξης της κοινής δράσης των μαρξιστικο - λενινιστικών Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Και στις δύο συναντήσεις, εκ μέρους του ΚΚΕ, συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ