Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Νέες απαιτήσεις για ευνοϊκές ρυθμίσεις

Διαρθρωτικές αλλαγές που παραπέμπουν σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωροταξικές, φορολογικές και επί της λειτουργίας των ξενοδοχείων, διεκδικούν οι μεγαλοξενοδόχοι, με τον νέο πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γ. Ρέτσο, να χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία ως «ανοδική διαφυγή», χτες κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ.

Στο πνεύμα αυτών των αλλαγών, που θα ωφελήσουν το τουριστικό μεγάλο κεφάλαιο ακόμη περισσότερο, σε περίοδο κρίσης και βάναυσης επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τόσο στον κλάδο όσο και συνολικά, εντάσσεται και η βούληση της κυβέρνησης να εντάξει στο μηχανισμό τουριστικής προβολής εκπροσώπους των τουριστικών φορέων (πάγιο αίτημα του ΣΕΤΕ), ώστε να έχουν άμεσο λόγο στη διαχείριση των σχετικών κονδυλίων και στο περιεχόμενο της προβολής. Η συνεργασία αυτή μπορεί να πάρει και άλλες διαστάσεις, αφού ο πρόεδρος της ΠΟΞ χαρακτήρισε «περισσότερο από ώριμες τις συνθήκες για την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Η ΠΟΞ ζητά: «Μείωση της γραφειοκρατίας» με το σήμα λειτουργίας να εξασφαλίζει στα ξενοδοχεία όχι μόνο νομιμότητα, αλλά και άδειες λειτουργίας για όλα τους τα τμήματα. «Σταθερό» φορολογικό πλαίσιο. Επιλεκτικές ενισχύσεις από τον «αναπτυξιακό» στη βάση της... «ποιότητας». «Ευέλικτο» χωροταξικό σχέδιο, με μπλοκάρισμα επενδύσεων σε ορισμένες περιοχές και «άνοιγμα» άλλων, ώστε να δημιουργηθούν «τουριστικά προϊόντα αιχμής και υψηλής αισθητικής.

Συναντίληψη επέδειξε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, θεωρώντας τη συνεργασία των επιχειρηματιών και των φορέων της αγοράς με το αρμόδιο υπουργείο προϋπόθεση επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό. Μάλιστα, έκρινε ότι υπάρχουν από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα συγκροτημένες προτάσεις που συνάδουν με την κυβερνητική πολιτική. Προανήγγειλε ότι σε 10 μέρες θα παρουσιαστεί σχέδιο για τη ρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων και συγγενικών δικαιωμάτων, για τα ξενοδοχεία. Η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ Ο. Κεφαλογιάννη επικρότησε τη σύσταση μεικτού φορέα προβολής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μάτωσαν» για τα κέρδη, πληρώνουν ακριβά την κρίση(2021-01-23 00:00:00.0)
Πιάνονται οι στόχοι, ανεβαίνει ο πήχης(2012-09-27 00:00:00.0)
«Παράπονα» από την... κυβέρνηση(2010-07-17 00:00:00.0)
Συστήνει «απορρόφηση» του ΦΠΑ(2010-03-19 00:00:00.0)
Ζητούν μέτρα στήριξης(2009-11-28 00:00:00.0)
ΜικράΜΕΓΑΛΑ(1996-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ