Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»
Απέλυσαν εργάτη με πρόσχημα ότι ήταν αξύριστος...

Δυναμική παρέμβαση χτες το απόγευμα στο κατάστημα από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βριλησσίων για να ανακληθεί η απόλυση

Την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του εργαζόμενου Αντώνη Μήλλα, στο σούπερ - μάρκετ Βασιλόπουλος στα Βριλήσσια (Λ. Πεντέλης 39), απαίτησαν χτες το απόγευμα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βριλησσίων, κατά τη διάρκεια παρέμβασής τους στο κατάστημα και ταυτόχρονα απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία του σούπερ - μάρκετ Βασιλόπουλος, επικαλέστηκε τους εξής τρεις λόγους, για να δικαιολογήσει την απόλυση. Πρώτον ότι ήταν ...αξύριστος, δεύτερον, ότι άλλαξε βάρδια με συνάδελφό του χωρίς να ενημερώσει τη διεύθυνση και ότι ήταν πλημμελής στην εργασία καθαριότητας των μηχανών κοπής των τυριών. Ο πραγματικός λόγος είναι πως ο Α. Μήλλας είχε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, όταν και έγινε γνωστό πως το εργοδοτικό σωματείο του «Βασιλόπουλου» (ΠΑΣΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση - ΔΑΚΕ) είχε έρθει σε συνεννόηση με τη διεύθυνση για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αιχμή τη δραστική μείωση των μισθών σε όλα τα καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μέσα στο κατάστημα, αναρτήθηκε πανό που έγραφε: «Οχι στις απολύσεις, όχι στην τρομοκρατία» και την ίδια στιγμή μοίραζαν ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και ενημέρωναν τους εργαζόμενους του καταστήματος καθώς και τους πελάτες τόσο για τους λόγους απόλυσης του Α. Μήλλα όσο και για την αναγκαιότητα συμμετοχής στην αυριανή απεργία. Ταυτόχρονα, η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κατήγγειλε την απόλυση, ζήτησε την άμεση επαναπρόσληψή του, και τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να οργανώσουν την πάλη τους για να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Το «παρών» έδωσαν και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βριλησσίων, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Βήττο, ο οποίος ενημέρωσε πως το θέμα θα μπει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων.

Είναι φανερό ότι η απόλυση του Αντώνη Μήλλα εντάσσεται στην επιχείρηση τρομοκράτησης συνολικά των εργαζομένων στο «Βασιλόπουλο» και στόχο έχει να βάλει φρένο στη συσπείρωση, οργάνωση και δράση ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας. Αποκαλύπτεται ότι η εργοδοσία έχει θορυβηθεί, καθώς λίγες μέρες πριν, με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ότι δήθεν τη συκοφαντεί επειδή σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει προσπάθεια υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης για μείωση των μισθών. Αυτό που πραγματικά φοβάται η εργοδοσία είναι η δράση του συλλόγου και η απήχηση που βρίσκει στους εργαζόμενους το κάλεσμα για οργάνωση και αντίσταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ