Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα η διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

Στις 11 π.μ. στο κτίριο της οδού Πειραιώς

Σε αγωνιστική δράση για να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), για να μην ξεπουληθεί η περιουσία του, για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα προγράμματα του Οργανισμού με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, καλεί δικαιούχους και εργαζόμενους του ΟΕΚ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει σήμερα διαμαρτυρία στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) και καλεί σε μαζική συμμετοχή δικαιούχους και εργαζόμενους, καθώς, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί και τον ΟΕΚ.

Ηδη, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ με δύο στόχους:

α) Να ξεπουλήσουν όσο όσο τα οικόπεδα φιλέτα.

β) Να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες ποια οικόπεδα θα αρπάξουν για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες από επιδότηση επιτοκίου, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε σκέψη για εκποίηση της περιουσίας του Οργανισμού και απαιτεί να ξεπαγώσει τώρα όλα τα προγράμματα του ΟΕΚ και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικαιούχων. Να κόψει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τον ομφάλιο λώρο με τις τράπεζες που πίνουν το αίμα του Οργανισμού. Να πληρώσουν όλοι όσοι θησαύρισαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα, απαιτεί από τη διοίκηση του ΟΕΚ να διεκδικήσει από τα ΙΚΑ τα 2 δισ. του χρέους από την καταβολή στο ακέραιο όλων των τρεχουσών εισπράξεων. Να δώσει άτοκα δάνεια από δικά του κεφάλαια στο ύψος της αξίας της κατοικίας στους δικαιούχους. Να ενισχύσει αποφασιστικά το κατασκευαστικό πρόγραμμα για να αποκτήσουν οι δικαιούχοι φθηνή και ποιοτική κατοικία. Να διεκδικήσει από το κράτος όλες τις πρόσθετες δαπάνες από το Ολυμπιακό Χωριό. Να διεκδικήσει από το κράτος γενναία χρηματοδότηση του Οργανισμού, όπως άλλωστε υποχρεούται από το Νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ