Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χρέος μας να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει

Οι νέες γυναίκες πρέπει θαρρετά να δώσουν το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις
Οι νέες γυναίκες πρέπει θαρρετά να δώσουν το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της απεργίας, με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία να οργανώνουν τη συζήτηση εργαζόμενο τον εργαζόμενο, να σχεδιάζουν τη δράση τους ώστε να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε τόπο δουλειάς. Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, βρίσκονται και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των φτωχών αγροτών (ΠΑΣΥ), των γυναικών (ΟΓΕ) και φοιτητών - σπουδαστών (ΜΑΣ) των λαϊκών στρωμάτων, καθώς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αναδεικνύεται η ανάγκη η απεργία να γίνει υπόθεση κάθε μέλους της εργατικής - λαϊκής οικογένειας που βιώνει τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής επίθεσης.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση δρα και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Γυναίκες Εργαζόμενες, Ανεργες, Συνταξιούχες, Νέες Γυναίκες Ξεσηκωθείτε - Αντισταθείτε.

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει δίνει την ευκαιρία στο κεφάλαιο να υλοποιήσει την μακροχρόνια επιδίωξή του να αφαιρέσει ό,τι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη, με κυρίαρχο στόχο να κάνει πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ώστε να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη κερδοφορία του.

Οι αυταπάτες τελείωσαν. Δεν δεχόμαστε καμιά θυσία στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας. Εχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές μας να απαντήσουμε δυναμικά και οργανωμένα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Μονόδρομος για μας είναι να αρνηθούμε να πληρώσουμε τις συνέπειες της κρίσης, να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν από τον υλικό και πνευματικό πλούτο που παράγουμε και να παλέψουμε για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συναινούν στις αντεργατικές - αντιλαϊκές επιλογές που φέρνουν σε απόγνωση τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες, τις νέες γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 23/2/11 και να συμμετέχουν μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, σε όλη τη χώρα (στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια)».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καθημερινές συσκέψεις και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα.

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, μαζί με ταξικά σωματεία και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), συνεχίζουν τις συζητήσεις - συγκεντρώσεις στα Δημόσια ΙΕΚ. Σήμερα Πέμπτη 17/2 θα βρεθούν στο ΙΕΚ της Ν. Ιωνίας με το ΣΕΤΗΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ