Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Ανοίγουν αύριο πανελλαδικά διόδια - ακυρωτικά μηχανήματα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση, με στόχο το άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που οργανώνει αύριο Παρασκευή 18 Φλεβάρη, απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους, στους νέους, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Δίνοντας έτσι απάντηση και στην επιχείρηση τρομοκράτησης που εντείνει η κυβέρνηση ποινικοποιώντας (με τις πρόσφατες τροπολογίες) τις αντιδράσεις στο χαράτσι των διοδίων και τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και σημειώνει: «Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί αύριο σε πολλά σημεία. Η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σε αγωνιστική παρέμβαση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στις 6 το πρωί και το απόγευμα στα διόδια της Ελευσίνας. Η αναχώρηση για τα διόδια θα γίνει στις 4 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας έχει ορίσει αγωνιστικό ραντεβού αναχώρησης για τα διόδια στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Λαού.

Την οργή των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων για τις αυξήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτύπωσε και η κινητοποίηση που έγινε στο σταθμό του ΗΣΑΠ χτες στο Μαρούσι. Εκεί αποκλείστηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα και μοιράστηκαν ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ μπροστά στην απεργία. «Μας βάζουν να πληρώσουμε εισιτήρια με αύξηση 40% και εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ», έλεγαν κάποιοι απ' τους επιβάτες. Και κάποιοι άλλοι συνέχιζαν: «Καλά κάνετε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ