Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Με αποφασιστικότητα στη μάχη της απεργίας

Νέες αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων δυναμώνουν το μέτωπο πάλης, μπροστά στο κλείσιμο των καταστημάτων, στις 23 του Φλεβάρη

Με όλο και μεγαλύτερη ένταση δίνεται μέρα τη μέρα η μάχη για την πανελλαδική απεργία στις 23 του Φλεβάρη από τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί σε κλείσιμο των καταστημάτων με κεντρικό σύνθημα «κλείνουμε τα μαγαζιά μας για να μη μας τα κλείσουν για πάντα». Κομβικό σημείο της κινητοποίησης, που συνενώνει αγωνιστικά τους εργαζόμενους με τους μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες, τους νέους, συνολικά όσους πλήττονται από τη βάναυση κυβερνητική πολιτική του μνημονίου, είναι η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί.

Καθημερινά, νέες δυνάμεις δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, που η επιτυχία της παίρνει νέες διαστάσεις λόγω και των τελευταίων εξελίξεων. Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, τονίζοντας ότι συμπαρατάσσεται με τις αγωνιστικές δυνάμεις, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, και δηλώνει ότι «το επόμενο διάστημα εντείνονται οι περιοδείες με σκοπό να φτάσει το μήνυμα συμμετοχής στην Απεργία σε όσο το δυνατόν πιο πολλούς συναδέλφους». Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα πολλές περιοδείες με το υλικό της ΠΑΣΕΒΕ, στους συνεταιρισμούς των Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων. Σε περιοχές με πολλά μικρομάγαζα, όπως: Βοτανικός, Καλλιθέα, Ηράκλειο, Βύρωνας, Ιλιον, Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Ηλιούπολη, Φιλαδέλφεια, Πετράλωνα, Κέντρο Αθήνας».

Τις αποφάσεις τους για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν γνωστοποιήσει, εκτός από την ΟΒΣΑ, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΣΒΔΕΝ), τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου, οι εξής Ομοσπονδίες και τα Σωματεία: Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, Ενωση Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας, Σωματείο Κατ/ρχών Κουρέων - Κομμωτών «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ», Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Αθηνών - Προαστίων, Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων Βαφείων & Συναφών Επαγγελμάτων Αθηνών - Περιχώρων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων, Σωματείο Βιοτεχνών Ταπετσαρίας Αττικής, Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Κατ/ρχών Αθηνών & Προαστίων, Ενωση Βιοτεχνών Μηχανουργικών Επιχειρήσεων Αττικής, Σύνδεσμος Εμποροραπτών - Ραπτών Κατ/ρχών Αθηνας, Σωματείο Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, Ενωση Βιοτεχνών - Εμπόρων Αγίου Δημητρίου, Ενωση Βιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης, Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών.

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα, η ΠΑΣΕΒΕ σημείωνε: «Είναι αδίστακτοι και ανάλγητοι!!! Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Η αγορά πρέπει να απαλλαγεί από το ενοχλητικό "αγκάθι" των μικροεπιχειρήσεων.

Γι' αυτό σε συκοφαντούν ότι είσαι φοροφυγάς και προνομιούχος. Γι' αυτό επιμένουν στο άνοιγμα των "κλειστών" επαγγελμάτων και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας για να εξαπλωθούν κι άλλο τα μονοπώλια, τα "ΤΖΑΜΠΟ", τα "MALL" και "ΙΚΕΑ". Τα ίδια κάνουν και με τους εργαζόμενους. Προνομιούχος ο ένας, συντεχνία ο άλλος. Τους συκοφαντούν για να μειώνουν τους μισθούς αδιαμαρτύρητα. Φτάνει πια!!! Οι πλάτες μας δεν αντέχουν άλλες θυσίες.

Συνάδελφε

Ο,τι μπορούσες να κάνεις μόνος σου, για να εξασφαλίσεις ένα εισόδημα ικανό να θρέψει την οικογένειά σου, το έκανες. Δεν υπάρχει προοπτική, αν μείνεις κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού σου. Ολοι στο δρόμο του Αγώνα!!! Στο δίκαιο αγώνα που επιτάσσει η αξιοπρέπειά μας για μια ανθρώπινη ζωή για μας και τις οικογένειές μας.

Ολοι μαζί. Με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Με όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας απάνθρωπης πολιτικής. Κανένας νόμος, καμιά υπουργική απόφαση και καμιά εξουσία δεν μπορεί να σταθεί, να επιβληθεί και να κυριαρχήσει, αν βρεθεί αντιμέτωπη με την καθολική αντίδραση των θυμάτων της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ