Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Η τρομοκρατία στους αγρότες δε θα περάσει

Στο μπλόκο του Στρυμονοχωρίου στο δρόμο προς τον Προμαχώνα παρέμεναν και χτες οι αγρότες των Σερρών καταδικάζοντας την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που προσπαθεί να την επιβάλει με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Παράλληλα, διαμαρτύρονταν για τις συλλήψεις των 7 αγροτών που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «θρασύτητας κατά της αρχής» και της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και που δικάζονται αύριο το μεσημέρι. Την ίδια ώρα οι αγρότες του νομού προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Σερρών.

Οι αγρότες που παρέμεναν στο μπλόκο του Στρυμονοχωρίου πραγματοποιούσαν μετά το μεσημέρι συνεχόμενες καθιστικές διαμαρτυρίες, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να συλληφθούν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που συνέχισαν να βρίσκονται παραταγμένες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Επίσης, αγρότες απειλήθηκαν από την αστυνομία ότι θα συλληφθούν σε περίπτωση που επιχειρούσαν να οδηγήσουν τα 3 τρακτέρ, τα οποία βρίσκονται στο συνοριακό σταθμό και όπως τους επισημάνθηκε έχουν «κατασχεθεί».

Λίγο νωρίτερα, οι αγρότες από το μπλόκο επιχείρησαν να κάνουν πορεία χωρίς τα τρακτέρ τους προς το συνοριακό σταθμό αλλά σε μικρή απόσταση τους σταμάτησαν τα ΜΑΤ. Μάλιστα, οι επικεφαλής της αστυνομίας τους επανέλαβαν ότι απαγορεύεται μέχρι το πρωί της Παρασκευής η κίνηση και στάθμευση γεωργικών οχημάτων σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο τελωνείο.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου η ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των αγωνιζόμενων αγροτών στις Σέρρες. «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ποινικοποιεί τους αγώνες και καταφεύγει στον αυταρχισμό, προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ - Κυβέρνησης, που τους εξοντώνει.

Η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να περάσει. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και απαιτούμε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι χωρίς καμιά κατηγορία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην ΟΑΣΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στις 6.30΄το απόγευμα στο Σουφλί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ