Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Αποφάσισε κλείσιμο καταστημάτων στις 23 Φλεβάρη

Τριήμερο κινητοποιήσεων και κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 Φλεβάρη αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κάτω από την πίεση της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι.

Η πλειοψηφία της διοίκησης βάζει ως αιχμή του δόρατος το φορολογικό, την «απελευθέρωση» των κλειστών επαγγελμάτων, που, όπως αναφέρει, ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών πολυκαταστημάτων και τη συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων, που έχει φέρει σε τραγική κατάσταση την πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμπόρων. Σ' αυτό το πλαίσιο χτες, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε το τριήμερο κινητοποιήσεων στις 21, 22 και 23 Φλεβάρη, κορυφώνοντας με κλείσιμο των καταστημάτων στις 23.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Δ. Ασημακόπουλος τοποθετήθηκε απροκάλυπτα ενάντια στις κινητοποιήσεις. Παρακάμπτοντας ακόμα και τα προσχήματα, ο πρόεδρος της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι «δεν βοηθάει σε τίποτα τις θέσεις των μικρομεσαίων το να κλείσουν μια μέρα τα καταστήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ